четвер, 31 травня 2007 17:40

Піщані велетні з"явилися на Трухановому острові (ФОТО)

Праворуч від пішохідного мосту на Трухановому острові 16 чоловік завершують скульптури. В основному це студенти Київської академії мистецтв. Працюють вже четвертий день, щоб встигнути до відкриття фестивалю. Планують на завтра о 13 годині.

Ігор Підчібій, керівник проекту "Книга рекордів України", каже:

- Досі не було зафіксовано навіть подібного проекту. Тому я з нетерпінням чекаю цього заходу, щоб поміряти і побачити готові скульптури.

Скульптура складається із семи об"єктів, їх об"єднує спільна тема - земля:

"Загублений світ", "Світ птахів", "Підводний світ", центральна, найбільша - "Віртуальний рай", "Світ автомобілів" "Світ небосхилів","Зірковий світ".

- Фестиваль пройде у Всесвітній день захисту навколишнього середовища. Тому назва фестивалю символічна - легендарна фраза Галілея "І все-таки вона крутиться...". Всі скульптури присвячені силам землі, природи і як заключна ланка - інопланетяни, які спостерігають за нами, за всім, що коїться у нашому світі - каже Ольга Стельмашевська, прес-секретар міжнародного фестивалю.

На відкриття фестивалю чекають представників українського шоу-бізнесу. Окрім піщаних фігур представлять оригінальні дизайн-об"єкти з різноманітних природних та декоративних матеріалів: гніздо лелеки, сплетене із лози, двометрову панду, зібрану з скляних пляшок. Вхід - безкоштовний. Фестиваль буде відкритий для відвідування до 28 червня.

Олеся ПОП

Зараз ви читаєте новину «Піщані велетні з"явилися на Трухановому острові (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі