четвер, 10 лютого 2011 20:40

ПінчукАртЦентр виставив 1,5-тонне серце і муху-терористку (ФОТО)
16

Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Сьогодні в столичному "ПінчукАртЦентрі" журналістам показали нову експозицію.

З 12 лютого українці зможуть побачити одразу чотири виставки.

Уперше на теренах Східної Європи персональна виставка південно-африканської художниці Кендіс Брайтц та мексиканського художника Даміана Ортеги.

Виставка Ортеги називається "Інструментальний біт" — це дев'ять короткометражок про падаючі, немов доміно, цеглини, а також дві нові скульптури, створені під цю виставку.

Кендіс Брайтц — одна з найвідоміших художниць, яка працює в напрямку відео- і фотодослідження психології особистості. Вона створює портрети людей і досліджує феномен, як масова поп-культура впливає на звичайну особистість. Наприклад, відображає Джона Ленона, Майкла Джексона, Мадонну, але через колективний портрет їхніх фанів. Відвідувачі побачать п'ять її фоторобіт, для яких вона відібрала по декілька десятків справжніх фанів і зробила групові знімки.

"В Україні Кендіс створила проект "Ти+я": вона звернулась до всіх українців з проханням створити її портрет. Ми не очікували, що їх буде дуже багато, тільки на цю виставку їх принесли більше сто двадцяти ", - розповів кореспонденту Gazeta.ua піар-директор фонду Віктора Пінчука Денис Казван.

На 5-му поверсі "ПінчукАртЦентру" відкрили постійну експозицію під назвою "Циркуляція". До неї вибрали роботи видатних сучасних митців: Сергія Браткова, Іллі Чічкана, Олександра Гнилицького, Такаші Муракамі, Олександра Ройтбурда, Деміена Хьорста та інших. Найбільша робота зроблена зі сталі - 1,5-тонне серце авторства Джефа Кунса.

"Проект "Циркуляція" відображає всі медіа, всі напрямки і демонструватиме роботи видатних митців сьогодення", - сказав Казван.

"ПінчукАртЦентр" протягом року демонструє роботи різноманітних українських і закордонних художників. А п'ятий поверх відтепер функціонуватиме в академічному режимі, як справжній музей. Люди можуть прийти подивитись на найкращі твори.

"Тому ми навіть лавки встановили, щоб ти сів, розслабився, подивився, почитав. І наш новенький суббренд — PAC-UA. Це спеціальна кімната, яка протягом одного місяця демонструватиме тільки нові роботи і тільки українських митців. Цього разу ми вперше представляємо сім робіт Василя Цаголова з серії "У страха очі великі", яка складається з низки портретів, пов'язаних з ідеєю параної, котру можна зустріти по всьому світу як наслідок насилля та тероризму", - зазначив піар-директор.

Виставки триватимуть до 17 квітня.

Зараз ви читаєте новину «ПінчукАртЦентр виставив 1,5-тонне серце і муху-терористку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі