понеділок, 23 серпня 2021 09:25

Піаніст-віртуоз привіз до Йорданії тридцятиметровий прапор України
5

Фото: надав Євген Хмара

Український композитор і піаніст-віртуоз Євген Хмара в честь тридцятиріччя незалежності за програмою МЗС України привіз до Йорданії тридцятиметровий прапор України, а також зіграв національний гімн в стародавньому місті Петра.

"Місто Петра червоне, як Марс. І вічний, як всесвіт, - розповідає Євген. - Поки ми їхали на джипах пустелею, нам здавалося, що ми першовідкривачі Марса. Щоб розгорнути прапор України над древнім чудом світу, нам довелося подолати пустелю, яка займає 90% Йорданії, а також спеку в 50 градусів. Воно того варте".

Після офіційної частини Євген приїхав на йорданські скелі, щоб зіграти авторську композицію "Transcendence". Однак виступ ледь не опинилося під загрозою зриву. Адже рояль довелося везти на величезних джипах через пустелю і обриви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпотужніший водоспад світу підсвітять кольорами українського прапора

"Коли рояль вже був на місці, він мало не злетів з обриву через сильний вітер. Але нам дивом вдалося його утримати і все закінчилося добре", - поділився піаніст.

На Площі Конституції перед будівлею Верховної Ради урочисто відкрили стенд з Прапором Незалежності України.

До 24 серпня прапор буде біля Верховної Ради, де з ним зможуть ознайомитися всі охочі. У День Незалежності його внесуть до будівлі парламенту діти, які перемогли в конкурсі відеоробіт на тему: "Незалежність моєї країни".

Відкриття стенду перед будинком парламенту відбулося вперше за 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Піаніст-віртуоз привіз до Йорданії тридцятиметровий прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі