середа, 09 червня 2021 14:42

Персонаж мультика салютував Гітлеру

9 червня 1934 року на екрані вперше з'явився персонаж "Діснея" Дональд Дак. Це сталося в мультфільмі "Маленьке мудре каченя". Дістав прихильність глядачів, бо на відміну від доброго та ввічливого Мікі Мауса, Дональд Дак був більш схожим на пересічну особу. Був агресивним, часто сварився і був чимось незадоволений. Майже в кожній серії розбирався з тим, що або хто зіпсував йому день.

За кількістю появ, перегнав Мікі Мауса. Останній з'явився у 201 мультфільмі, Дональд Дак - у 224. У деяких серіях їм прописували дружнє суперництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пов'язує Орвелла, Трампа і Протасевича

Комікси про Дональда Дака досі виходять і популярні у світі. Зокрема в Німеччині щотижня розкуповують 250 тис. примірників. У Фінляндії ж 1978-го комікси заборонили. Преса тоді назвала персонажа "аморальною качкою без штанів".

Дональд Дак відіграв важливу роль у Другій світовій війні. Його зображення прикрашало носи американських винищувачів, був талісманом 309-ї ескадрильї винищувачів військово-повітряного корпусу США. Також 1943-го вийшов мультфільм "Обличчя фюрера". У ньому Дональду Даку сниться, що працює на артилерійській фабриці в нацистській Німеччині. Його не влаштовують понаднормові години й що вимушений салютувати щоразу, як на конвеєрі проїжджають повз сотні зображень Гітлера. Коли качур прокидається, кидає помідором у портрет Гітлера та з новим натхненням дивиться на американську Статую Свободи. Цей мультфільм здобув "Оскар".

Автор: Dailymotion
  У короткометражному мультфільмі 1943-го “Обличчя фюрера” Дональду Даку сниться, що він працює на артилерійській фабриці в нациській Німеччині.
У короткометражному мультфільмі 1943-го “Обличчя фюрера” Дональду Даку сниться, що він працює на артилерійській фабриці в нациській Німеччині.

За всі роки персонажа озвучували лише дві людини. Казали, що робота специфічна, бо складно зобразити крякання з хрипом. Кларенс Неш озвучував Дональда 50 років.

Зараз ви читаєте новину «Персонаж мультика салютував Гітлеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі