пʼятниця, 14 червня 2013 12:22

Першу премію "Коронації слова" здобув роман про найкраще місто в світі
27

Фото: Фото: Олександр Заклецький

У Києві відбулася XIII церемонія нагородження переможців літературного конкурсу "Коронація слова". Цьогорічним переможцем головної номінації "кращий роман" став молодий письменник Богдан Коломійчук. Відзнаку отримав його роман "Людвисар". Роман про найкраще місто у світі – так описав свою книгу сам переможець.

Другу і третю премію в номінації "Роман" отримали письменниці Марина Троян і Тетяна Белімова.

Першу премію у дитячій прозі отримала Оршуля Фареняк. Серед кіносценаріїв перемогла робота Олексія Ганзенко "Юля намалює краще". У номінації "Дитяча лірика" перше місце віддали Аллі Бінцаровській "Усмішка матусі".

Також на "Коронації" була спеціальна відзнака - премія "Золотий пістоль" від письменника Андрія Кокотюхи. Цього року її здобув Владислав Івченко та його роман "Найкращий сищик імперії".

Цьогоріч на конкурс надіслали шість тисяч рукописів - твори для дітей, романи, кіносценарії, п'єси та пісенна лірика. Близько сімдесяти українських авторів отримали відзнаки у цих номінаціях.

Зараз ви читаєте новину «Першу премію "Коронації слова" здобув роман про найкраще місто в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі