понеділок, 24 травня 2021 00:45

Перший за 12 років фільм Балаяна виходить у прокат - трейлер

Автор: Arthouse Traffic
  Ахтем Сеітаблаєв у фільмі Романа Балаяна ”Ми є Ми поруч” грає хірурга, в якого на операційному столі помер племінник. Зустрічає загадкову дівчину, яка починає його всюди переслідувати — втілила Катерина Молчанова. Стрічку показуватимуть у кіно з 8 липня
Ахтем Сеітаблаєв у фільмі Романа Балаяна ”Ми є Ми поруч” грає хірурга, в якого на операційному столі помер племінник. Зустрічає загадкову дівчину, яка починає його всюди переслідувати — втілила Катерина Молчанова. Стрічку показуватимуть у кіно з 8 липня

Мелодрама "Ми є Ми поруч" вийде у прокат 8 липня. Це перший фільм режисера Романа Балаяна після 12-річної творчої перерви, а також його перша україномовна робота.

На операційному столі ­хірурга Олексія вмирає його 7-річний племінник. Чоловік у розпачі їде до річки, на їхнє улюблене місце. Там зустрічає Марію-Анну, пропонує довезти до міста. Дивна дів­чина всюди слідує за Олексієм, за сюжетом.

Головні ролі виконали Ахтем Сеітаблаєв і Катерина Молчанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському режисеру вручать почесну нагороду за внесок у кіно

"Цю історію я придумав 1990 року на пішохідному мосту в Парижі. Була про янгола-охоронця, - каже Роман Балаян. - Не знімав би, якби не ексміністр культури Євген Нищук. Довго не робив кіно і був щасливий, бо я король безділля. У байдикуванні мені рівних немає. Зустрів мене Нищук і вмовив. Мінкульт дав гроші.

Наш оператор Юрій Король запропонував спеціальну камеру Alexa, яких у світі тільки три. На них завжди черга на оренду. Знімає чорно-біле кіно. Такий пристрій використовували для оскароносних фільмів "Рома", "Іда". Всі режисери давно мріють, щоб кіно повернулося до чорно-білого. Коли стало кольорове, багато втратило.

Ахтем сам напросився на роль. Ми зустрілися в Будинку кіно. Я ставив питання, а сам придивлявся. Здалося, зможу зробити так, щоб він нічого не грав. У Сеітаблаєва єдине обличчя, що інтелектуально відповідає моєму фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польоти" — це портрет епохи брежнєвського застою

Картину знімали в Києві у травні торік. Дуже люблю це місто, добре його знаю. Навіть можу проводити екскурсії ­невідомими багатьом куточками.

Мені не подобається українська в сучасних фільмах. У нас немає розмовної кіномови. Під час зйомок у мене за плечима стояла Оля Клименко, моя україномовна асистентка. Ми дивилися, що написано в сценарії, одразу придумували інші репліки. Фактично в кожному кадрі змінював текст. У "Польотах уві сні і наяву" я теж більшість сцен придумав на майданчику".

Прем'єра "Ми є Ми поруч" відбулася на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість" торік. Стрічка також представляла Україну в основному Міжнародному конкурсі Варшавського кінофестивалю.

Бюджет - 24 млн грн.

Серед фільмів Романа Балаяна – "Бірюк", "Польоти уві сні та наяву", "Бережи мене, мій талісмане". Попередній - "Райські птахи" - вийшов 2008-го. Торік митець отримав нагороду "Золотий Дюк" Одеського міжнародного кінофестивалю за внесок у кіномистецтво. Цьогоріч вручать Національну кінопремію "Золота Дзиґа" за внесок у розвиток українського кінематографа.

Зараз ви читаєте новину «Перший за 12 років фільм Балаяна виходить у прокат - трейлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі