пʼятниця, 17 липня 2020 13:37

Перший кінофестиваль за час карантину відбудеться у столиці

Перший кінофестиваль за час карантину відбудеться у столиці
В цьому році слоганом KISFF є LESS IS MORE, а основна тематика фільмів – екологічні загрози, глобальне споживання, перевиробництво та джентрифікація. Фото: https://unsplash.com/

У кінотеатрі "Київська Русь" з 5 по 9 серпня проходитиме 9-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF). Це перший кінофестиваль в Україні, який буде проведений після зняття заборони на показ в кінотеатрах. Також фестиваль буде презентований онлайн.

Цього року слоганом KISFF є LESS IS MORE, а основна тематика фільмів - екологічні загрози, глобальне споживання, перевиробництво та джентрифікація.

Глядачі зможуть насолодитися короткометражками традиційних програм: "Анімаційне божевілля", "Out&Proud" та "Midnight sexy shorts". Також будуть представлені такі блоки, як "Less is more: Жодних зв'язків" від швейцарської кураторки Дельфін Жаннаре, "CINEMA LOVE", що виражають тугу за кінотеатрами на карантині, "together: apart" про досвід самоізоляції канадського аніматора Теодора Ушева.

Організатори заходу наголошують, що кінофестиваль проходитиме з дотриманням усіх рекомендацій МОЗ. Наповненість великої зали кінотеатру "Київська Русь" буде складати максимум 25%, а перерва між сеансами - довгою, аби уникнути скупчення людей у холі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультфільм змагатиметься на конкурсі в Каннах

Для учасників KISFF покаже ще 4 програми онлайн: "Квір-анімацію" та FEM RIOT, "Less is more: Здичавіле майбутнє", яка присвячена екологічним проблемам, а також "Less is more: Те, що має значення", основою якої є тема людяності. Онлайн-покази ви зможете переглянути безкоштовно по всій Україні, але потрібно буде зареєструватися.

Український фільм "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча вийде на стримінговій платформі HBO Europe. Його покажуть на сервісі восени 2020 року, повідомляє Державне агентство з питань кіно.

Зараз ви читаєте новину «Перший кінофестиваль за час карантину відбудеться у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі