понеділок, 09 квітня 2012 16:02

Перша книжка Антона Санченка вийшла у самвидаві за $ 400

Перша книжка Антона Санченка вийшла у самвидаві за $ 400
Фото з сайту litakcent.com

5-7 квітня у київському виставковому центрі "Експо Плаза" пройшов Весняний книжковий "Медвін". Багато учасників попередніх виставок не приїхали.

"Мало людей цього разу на "Медвіні". Може, що на Нивках цього разу роблять. В інституті фізкультури було краще, в центрі міста, обжита територія вже. Вся літературна тусовка збиралася. Це було місце, де всі обов'язково мали відмітитися. Можливо, з часом і до цього місця всі звикнуть", - зазначив письменник Антон Санченко.

З десяток письменників на виставці намагалися продати свої книжки, які друкували за власні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров на книжковому ярмарку розповідав, як любить читати

"Самвидав — це добре. Я теж через це пройшов. Перша моя книжка вийшла у самвидаві у 1990-ті роки. Всі мої друзі все щось там повидавали, а я думаю, що ж це я без книжки. Були гроші тільки на половину накладу. Позичав у друзів. Потрібна була зараз смішна сума – 400 доларів, а тоді велетенська. Тільки зберу, щось траплялось і терміново потрібні були гроші й тратив їх. В результаті це все 2 роки тривало. Коли видав, дуже радий був. Місцевий тюремний психолог шукав цю книжку – це була збірка оповідань російською мовою "Вызывной канал", щоб якомусь капітану, який сидів за аварію на транспорті, почитати її. Щоб розвеселити його трошки. Але не треба великих накладів друкувати. У тебе сто друзів – зроби сто примірників і вони розійдуться. Нервує, коли надрукував тисячу і решта 900 лежить у тебе в гаражі і нема, куди ставити машину. Видати книжку – це потреба поставити крапку. Поки у тебе рукопис – постійно виправлятимеш щось, перероблюватимеш. А коли видав – все, нарешті розслабляєшся", - розповів письменник.

Зараз ви читаєте новину «Перша книжка Антона Санченка вийшла у самвидаві за $ 400 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі