середа, 12 серпня 2015 11:18

Останки Габріеля Гарсіа Маркеса повернуть на батьківщину

Останки Габріеля Гарсіа Маркеса повернуть на батьківщину

Кремовані останки латиноамериканського письменника, лауреата Нобелівської премії Габріеля Гарсіа Маркеса будуть перевезені з Мексики на його батьківщину, в Колумбії, передає Associated Press.

Урна з прахом за угодою між владою штату Болівар і родичами Маркеса буде встановлена в монастирі в історичному центрі Картахени.

З цим містом пов'язані важливі епізоди творчої біографії письменника. Картахена була місцем дії одного з самих популярних романів "Любов під час холери". Сім'я Маркеса як і раніше володіє там будинком, розташованому на набережній.

Габріель Гарсіа Маркес помер 17 квітня 2014 року у віці 87 років в Мехіко, де він прожив понад 30 років. Похорон письменника були організовані урядом Мексики.

Письменник є однією з ключових фігур латиноамериканського "літературного феномену" 1960-х років. Найбільш відомою його роботою вважається роман "Сто років самотності".

 
Зараз ви читаєте новину «Останки Габріеля Гарсіа Маркеса повернуть на батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі