четвер, 18 квітня 2013 13:53

Онука Хемінгуея розкриє у фільмі усі безумства своєї родини - відкрився щорічний кінофестиваль "Трайбек"
15

Роберт де Ніро та Лайза Мінеллі
Фото: Фото: Reuters
Роберт де Ніро
Лайза Мінеллі

Учора, 17 квітня, міжнародний кінофестиваль незалежних фільмів "Трайбек" відкрився сучасною казкою "Mistaken for Strangers". Ця музична документалка розповідає про братерську любов та спокутуваня помилок.

Фестиваль проходить уже в 12-ий раз і в основному конкурсі на звання кращого художнього фільму змагаються 12 стрічок із США, Європи, Азії та Австралії.

Француз Жером Боннель побудував свій фільм "Лише зітхання" (Just a Sigh) на психологічних інтригах. Героїня Еммануель Діво зустрічає в поїзді до Парижу таємничого незнайомця. І ці кілька годин перевернуть її життя.

У фільмі австралійської режисерки Кім Мордаунт "Ракета" (The Rocket) зіграли переважно непрофесійні актори. Це перш за все історія 10-літнього хлопчика, який понад усе прагне довести своїй родині, що може бути справжнім помічником.

Коли на аутичного підлітка Ріккі накричали у школі він тікає в метро - тут починаються його справжні містичні підземні пригоди. Фільм "Обережно, двері зачиняються" (Stand Clear of the Closing Doors) був знятий минулого року під час руйнівного урагану в Нью-Йорку.

Наомі Уоттс і Норман Рідус грають закоханих у стрічці  "Sunlight Jr.". Побутова реалістична драма про двох молодих людей, що живуть в мотелі на зарплату продавця і пенсію по інвалідності. Героїня незабаром дізнається, що вагітна, а її колишній починає тероризувати пару.

Загалом тут планують показати 89 cтрічок, починаючи з жорсткої відвертої документалістики, побутових підліткових драм до романтичних комедій – як від знаних, так і від молодих режисерів. Поза конкурсом покажуть ряд нових американських незалежних картин. Наприклад, комедію "Дорослий світ" про поетесу-початківця (Емма Робертс), яка підробляє в секс-шопі і намагається набитися в учениці до улюбленого письменника (Джон Кьюсак).

У програмі спецпоказів - останній фільм Пола Верховена "Турнір" (Steekspel), створений за участю інтернет-користувачів, шпигунський трилер "Мьобіус" і фільм "Втеча від божевільного" (Running from Crazy) - розповідь актриси Меріел Хемінгуей, онуки знаменитого письменника, про безумства в її родині.

Кінофестиваль "Трайбек" завершиться 28 квітня ретропоказом картини Мартіна Скорсезе "Король комедії" (1982) з Робертом де Ніро у головній ролі.

Покази відбуваються у Нижньому Манхеттені та Юніон Сквер. Кінофестиваль "Трайбек" отримав свою назву саме за іменем цього району. Заснований фестиваль у 2002 році в спорожнілому через теракт 11 вересня 2001-го районі Нью-Йорка. Організатори фестивалю - Роберт Де Ніро, кінопродюсер Джейн Розенталь і американський бізнесмен і філантроп Крейг Хеткофф.

Зараз ви читаєте новину «Онука Хемінгуея розкриє у фільмі усі безумства своєї родини - відкрився щорічний кінофестиваль "Трайбек"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі