понеділок, 09 жовтня 2017 10:57

Олексія Довгого поховають на Байковому поряд із могилою Бориса Олійника

Олексія Довгого поховають на Байковому поряд із могилою Бориса Олійника
В суботу 7 жовтня на 89-му році життя помер український поет Олексій Довгий. Фото: hvilya.com

7 жовтня на 89-му році життя помер відомий український поет Олексій Прокопович Довгий.

Олексій Довгий – відомий український поет, автор понад 40 поетичних збірок. Серед найвідоміших - "Земля співає", "Кам´яна роса", "Влада сонця", "Родина", "Музика бджоли", "Келих троянд", "Зеніт", "Заповіт сину", "Доторки блискавки", "Зерно з очима неба" та інші. Книги Олексія Довгого видані не лише в Україні, але й в інших країнах, зокрема, Франції, Грузії, Чорногорії, Македонії та інших. Близько 100 його віршів покладено на музику відомих українських композиторів.

Прощання з Олексієм Довгим відбудеться у понеділок, 9 жовтня, об 11:00 у Спілці письменників України (Київ, вул. Банкова, 2). Відспівуватимуть поета о 12:30 у Михайлівському соборі, у Трапезному храмі Іоанна Богослова (вул. Трьохсвятительська, 6а). Згідно з розпорядженням мера Києва, поховають Олексія Довгого на Байковому кладовищі (вул. Байкова, 6 – Центральна алея, сектор 52 (кінець алеї), поряд із могилою його одвічного друга та колеги Бориса Олійника.

Нагадаємо, про смерть Олексія Довгого повідомив на своїй сторінці у Facebook його онук, народний депутат Олесь Довгий.

"Сьогодні не стало людини, яку я любив більше за всіх на цьому світі. Це людина, яка любила життя і передала цю любов усім. Я не знаю, якими словами описати те, що відчуваю. Світ став порожнім. У ньому тепер значно менше любові й ще менше тих, хто не боїться й уміє її описати у віршах, щедро ділячись умінням любити з наступними поколіннями. Я ще не знаю, що і як сказати, щоб передати той біль, той сум і ті сльози, якими наповнився цей день", - зазначив Олесь Довгий.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Довгого поховають на Байковому поряд із могилою Бориса Олійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі