четвер, 14 березня 2019 13:51

Оголосять претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка

Оголосять претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка
Міжнародну премію імені Івана Франка вручають за вагомі здобутки в галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Фото: portal.lviv.ua

15 березня відбудеться прес-конференція, присвячена підсумкам прийому наукових робіт на здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка 2019 року. Захід пройде у прес-центрі інформаційного агентства "Укрінформ". Оголосять список претендентів на нагороду в галузі соціально-гуманітарних наук та україністики.

У заході візьмуть участь голова правління Міжнародного Фонду Івана Франка Роланд Франко, член правління Фонду і проректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров і директор фонду Франка Ігор Курус.

Фонд Івана Франка започаткував премію 2015 року. Нагорода є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків і значних заслуг науковців світу в галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Ініціатором створення фонду став онук Івана Франка - Роланд Франко. Премією нагороджують щороку в день народження митця - 27 серпня. Переможцям вручають грошову винагороду й золотий знак лауреата.

З 2017 року премія має дві номінації: "За вагомі здобутки в галузі україністики" та "За вагомі досягнення в галузі соціально-гуманітарних наук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжковий Арсенал визнали найкращим літературним фестивалем у світі

Першим лауреатом Міжнародної премії ім. Івана Франка 2016 року став колишній глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар із науковою монографією "Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901—1944) провісник екуменізму".

2017-го премію здобули професор Інституту славістики Віденського університету Міхаель Мозер з монографією "Нові причинки до історії української мови" та заслужений професор Львівського національного університету ім. Івана Франка Олег Шаблій з науковою роботою "Суспільна географія" у 2-х томах.

2018-го переможцями назвали професора Українського католицького університету у Львові та Українського вільного університету в Мюнхені Ярославу Мельник з монографією "…І остання часть дороги. Іван Франко в 1908-1916 роках" і доцента кафедри Східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнеса Ремі з працею "Брати чи вороги: Український національний рух та Росія, з 1840-х до 1870-х років".

Торік преміальний фонд становив 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Оголосять претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі