середа, 13 березня 2019 12:46

Книжковий Арсенал визнали найкращим літературним фестивалем у світі

Книжковий Арсенал визнали найкращим літературним фестивалем у світі
Книжковий Арсенал здобув міжнародну премію Лондонського книжкового ярмарку в номінації "літературний фестиваль". Фото: the-village.com.ua

Київський фестиваль "Книжковий Арсенал" отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку в номінації "літературний фестиваль". Церемонія вручення міжнародної премії International Excellence Awards 2019 відбулася 12 березня у виставковому центрі "Олімпія" в Лондоні.

Журі конкурсу відзначило мультидисциплінарність Книжкового Арсеналу: коли взаємодіють різні види мистецтв і перетинаються фахові середовища, але водночас книга залишається в центрі уваги.

"Це об'єктивна оцінка міжнародних експертів, і це справді дуже несподівано для нас, - каже координаторка Книжкового Арсеналу Оксана Хмельовська. - У світі тисячі літературних фестивалів, книжкових виставок. Та у нашому фестивалі є щось особливе. Неймовірна атмосфера й естетичне переживання. Література, яка поєднується із мистецтвом. Тепер, сподіваємось, до нас ще охочіше їхатимуть міжнародні гості, лауреати різних премій, літагенти й іноземні видавці. Українську літературу перекладатимуть, а українських письменників так само запрошуватимуть на інші фестивалі світу".

"Ця перемога - передовсім визнання команди Мистецького арсеналу, - говорить генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта. - Тут кожен підрозділ вкладає масу сил у те, аби Книжковий Арсенал був справді тим прекрасним фестивалем, що поєднує мистецтва і не випускає книгу з фокусу уваги".

International Excellence Awards – це міжнародна премія, заснована Лондонським книжковим ярмарком та Британською асоціацією видавців. Має на меті продемонструвати світові досягнення й інновації видавничої справи. Номінацію "літературний фестиваль" вручають щороку з 2016-го. Цьогоріч за цю нагороду також змагалися Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті, Нідерланди, та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі, Індонезія. У попередні роки перемагали фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії.

48-й Лондонський книжковий ярмарок проходить з 12 до 14 березня у столиці Великої Британії. Цього року Україна вперше відкрила національний стенд на заході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українською видадуть фентезі знаменитого британського письменника

Дев'ятий міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відбудеться 22-26 травня в київському Мистецькому арсеналі. Тема - співжиття, спільне буття на основі цінностей і домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «Книжковий Арсенал визнали найкращим літературним фестивалем у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі