пʼятниця, 19 березня 2010 09:52

Один з найдорожчих акторів привіз до Києва два спектаклі (ФОТО)

До Києва приїхав наймолодший художній керівник московського театру Націй та один із найдорожчих акторів – росіянин Євген Миронов.

До столиці привіз 2 спектаклі - "Швецький сірник" та "Розповіді Шукшина". 18, 19 і 20 березня їх показуватимуть у столичному театрі імені Лесі Українки.

Миронов розповів кореспонденту Gazeta.ua, що з Москви на спектакль привезли мінімум декорацій - дерев"яну лавку та фотографії жителів селища Сростки, в якому народився і виріс Шукшин.

"Наш фотограф жив у тому селі два тижні. Коли ми туди приїхали, то не впізнали її - вона так зріднилася з жителями. Акторка Юлія Пересильд побачила жінку з коромислом, на якому несла два відра води. Підбігла до неї, запропонувала допомогу. Метрів 300 йшла з тими відрами. Ми ходила по хатах, знайомилися із жителями", - поділився він.

"Проникалися атмосферою, в якій колись жив Шукшин. Прем"єру вистави показали 2002 року. Через рік повезли її у село Сростки. Якби ви знали, скільки емоцій було у жителів селища, коли вони бачили на сцені свої портрети. Після спектаклю вони повиходили на сцену, гладили ті фотографії руками, дивилися, як змінилися за цей рік", - зазначив актор.

Спектакль "Розповіді Шукшина" поставив латвійський режисер Алвіс Херманіс.

"На першу репетицію ми принесли кирзові чоботи та куфайки – хотіли відтворити атмосферу, в якій жив Шукшин. Алвіс з нас тільки посміявся і наказав викинути ті речі. На сцені ми лишаємося звичайними людьми, розповідаємо прості історії, які зачеплять кожного. Коли питали Алвіса, як маємо грати, він відповідав: "От іде дощ і з"являються бульбашки, а потім все стає водою і розтікається. Отак повинні грати артисти", - розповів Миронов.

Спектакль "Розповіді Шукшина" з аншлагами проходить на найкращих сценах Європи, а в Москві на цю виставу вже кілька місяців неможливо дістати квитки.

Торік на прем"єри в Театрі націй приходили Роман Абрамович, Юрій Лужков та Володимир Путін.

Зараз Євген Миронов знімається у біографічному фільмі про Федора Достоєвського.

Фільм знімає режисер Володимир Хотиненко на замовлення телеканалу "Росія".

"Зйомки плануємо закінчити в червні. У фільмі йдеться про все життя Достоєвського. Я граю його з 26-річного віку і до смерті. Перед зйомками поїхав до Санкт-Петербургу, сходив у музей Достоєвського. Хотиненко брав акторів у фільм без проб – заздалегідь знав, хто йому підійде. Чулпан Хаматова грає у стрічці дружину Достоєвського – Марію Дмитрівну", - додав актор.

Євген Миронов знявся у фільмах: "Ревізор", "Лускунчик", "Полювання на піранью", "Будинок дурнів". 2004-го за роль князя Мишкіна у стрічці "Ідіот" отримав премію "Золота Ніка" у Монте-Карло.

Фото: Наталья Чубенко/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Один з найдорожчих акторів привіз до Києва два спектаклі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі