неділя, 15 травня 2022 16:34

"Образ імпонував, але його не використали": показали запасне вбрання Олега Псюка для Євробачення-2022

У мережі з'явилося фото запасного костюма фронтмена гурту Kalush Orchestra Олега Псюка для виступу на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення.

Світлину виклала в соцмережі дизайнерка етноодягу й колекціонерка Роксоляна Шимчук.

Дизайнерка розповіла, що для участі в Євробаченні для Олега готували кілька костюмів. Зокрема образ із яскраво-жовтим кептарем і стилізованою вишиванкою. За словами Роксоляни Шемчук, стрій подобався Олегу Псюку, проте напередодні виступу його не затвердили постановники номера.

"Ось такий запасний образ ми підготували для Олега й він навіть поїхав із ним на Євробачення-2022! Цей образ імпонував не тільки нам, але й Олегу, але продюсери й постановники номера його не використали. Їм, звісно, видніше! Але цікаво було б почути й ваші враження! Образ пропонували в синьо-жовтих кольорах. Автентичний святковий чоловічий кептар початку XX століття з Буковини (Чернівецька область. - Gazeta.ua) пишно й густо розшитий бісером із приватної колекції Роксоляна Шимчук. Сорочка - сучасна. Стилізація української вишиванки", - написала Роксоляна Шимчук.

Автор: facebook.com
  Показали сценічний образ, в якому Олег Псюк міг виступити на Євробаченні
Показали сценічний образ, в якому Олег Псюк міг виступити на Євробаченні

Зокрема на фото видно синю хустину, яка була в Олега Псюка під час виступу.

"Хустина - традиційний аксесуар українців. Про неї трохи детальніше, бо вона була присутня і в іншому образі, який використали у фінальному виступі, що приніс нам усім таку бажану перемогу. Хустину в давнину носили як дівчата, так і хлопці. Традиційно хлопці одягали її на шию під кептар, сердак тощо. До парадів, звісно. І за пояс запинали, якщо дівчина подарувала. На початку ХХ століття часто дівчата дарували хустину хлопцям у дорогу, коли ті збиралися на війну. Парубки навіть хизувалися тим, у кого найкраща хустина від коханої. А в багатьох регіонах хустка, запнута за пояс чи пов'язана на руку, була обов'язковим атрибутом вбрання нареченого і з нею було пов'язано чимало обрядів. Нам видавалося доречним "прив'язати" такий символічний оберіг у часі нашої з вами страшної та невмолимої війни", - написала Шимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала переможцем Євробачення-2022

Частина підписників дизайнерки зазначили, що їм сподобався стрій. Інші ж навпаки зазначили, що він занадто яскравий для номера.

"Якщо об'єктивно, то хлопець у костюмі з татуюваннями був би тоді зайвим. Тому тут із позицій цілого, а не окремого образа, не можу не підтримати продюсера. Хоча образ яскравий, погоджуюся. Але якби він був один на сцені", - пишуть у мережі.

"Мені подобається. Кептар бомбезний! Але на Євробаченні було б занадто розцяцьковано. Те, що було доречніше", - пишуть користувачі.

Український гурт Kalush Orchestra здобув перемогу на Євробаченні-2022. А фронтмен Олег Псюк зі сцени закликав світ врятувати бійців з Азовсталі, яку блокують російські загарбники. Гурт з'явився 2019 року й назвали його на честь Калуша - невеликого міста на Івано-Франківщині, звідки родом Псюк. Підлітком Олег допомагав на будівництві, копав колодязі й захоплювався музикою. Навчався у Львівському лісотехнічному університеті й мріяв заспівати з американським репером Eminem.

2019 року написав у Facebook, що збирає хіп-хоп гурт. Два роки по тому Kalush уже мав десятки мільйонів переглядів своїх пісень у Youtube, співпрацю з Alyona Alyona і "Океан Ельзи", а ще контракт з великим американським лейблом Def Jam. Починаючи з пісні "Зорі", яка вийшла в листопаді 2020-го, Kalush пішов найрозумнішим, за його словами, шляхом - поєднання хіп-хоп-естетики з чітким, прозорим мелодизмом і ліризмом.

Зараз ви читаєте новину «"Образ імпонував, але його не використали": показали запасне вбрання Олега Псюка для Євробачення-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі