четвер, 29 червня 2017 16:18

Нобелівська лауреатка порівняла Росію з гітлерівською Німеччиною

Нобелівська лауреатка порівняла Росію з гітлерівською Німеччиною
Письменниця Світлана Алексієвич порівняла Росію з гітлерівською Німеччиною Фото: Радіо Свобода

Лауреатка Нобелівської премії з літератури білоруська письменниця Світлана Алексієвич заявила, що вражена тим, як "божевілля" захопило громадян Росії.

Про свої враження від нещодавнього візиту в РФ вона розповіла в Європарламенті на слуханнях, на запрошення депутатів правлячої Європейської народної партії, повідомляє Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найскладніше було змусити людей стріляти одне в одного" - Світлана Алексієвич про війну на Донбасі

За словами Алексієвич, до цього вона не була в Росії вже два роки і "почула інше дихання суспільства, інші слова, інші забобони".

"Мене вразило, як безумство може захоплювати величезну кількість людей. Здавалося б, освічених людей. Я потім багато прочитала спогадів художників про 1930-ті роки в Німеччині і про те, як безумство іноді охоплює людські маси", - розповіла письменниця.

Світлана Алексієвич - білоруська російськомовна письменниця та публіцистка українського походження. Лауреатка Нобелівської премії з літератури за 2015 рік.

Без втручання Росії війни на Донбасі не було б. Про це сказала білоруська письменниця Світлана Алексієвич.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівська лауреатка порівняла Росію з гітлерівською Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі