середа, 08 листопада 2023 20:17

Netflix буде знімати менше фільмів: що сталося

Netflix буде знімати менше фільмів: що сталося
Серіали: Netflix буде знімати менше фільмів. Фото: Pixabay

Netflix буде знімати удвічі менше фільмів, ніж планував.

Він хоче віддавати переважу якості, а не кількості. Раніше стрімінг планував випускати до 50 фільмів на рік, а зараз скоротить цю кількість до 25-30, передає ITC.

Голова кіновідділу сервісу Скотт Стубер повідомив, що колишня стратегія була необхідною у перші роки роботи студії. Тепер Netflix є головним гравцем у галузі й може дозволити собі бути більш розбірливими.

2018 року Netflix вклав у виробництво власних фільмів та серіалів $12 млрд. 2019 року - $15 млрд. 2020-го стрімінг планував випускати новий фільм щотижня і передбачив виділення $17,3 млрд. Але через пандемію в усьому світі скоротилося виробництво контенту. Витрати склали всього $12,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix відкриє роздрібні магазини з ресторанами, де можна буде скуштувати страви з популярних телешоу

Крім 2020-го витрати Netflix на контент зростали щороку і збільшились у 9,5 раза з 2012 року.

2023 року через страйки в Голлівуді витрати на контент склали приблизно $13 млрд. Витрати на 2024 рік збільшать до $17 млрд, а от кількість фільмів буде вдвічі меншою.

"Ми - машина, створена для роботи. І це не завжди призводить до якості. Багато стримінгових компаній зробили помилку, рухаючись настільки швидко, що випустили багато речей, які не були готові до виробництва. Я хочу цього уникнути", - сказав Стубер.

Стрімінговий сервіс Netflix планує підвищити ціни на підписку за кілька місяців після закінчення страйку акторів.

Ціни можуть зрости на кількох ринках у всьому світі, перш за все у США та Канаді. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За останній рік вартість підписки без реклами в основних стрімінгових сервісів зросла приблизно на 25%, оскільки сервіси намагаються вийти на прибутковість та спонукають клієнтів, які орієнтуються на ціну, переходити на рекламну версію підписки.

Зараз ви читаєте новину «Netflix буде знімати менше фільмів: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі