пʼятниця, 13 квітня 2007 18:14

Названі книги з найдивнішими назвами

У конкурсі британського журналу The Bookseller на найдивовижнішу назву книги перемогла робота американця Джуліана Монтегю "Закинуті магазинні візки сходу Північної Америки: польовий визначник", хоча фаворитом вважалося дослідження "Наскільки "зеленими" були нацисти?". Нагороду - пляшку вина - отримав зовсім не автор книги, а прискіпливий читач, що угледів екзотичну назву, відзначила газета The Guardian.

Переможця вибирали відвідувачі сайту журналу. За "Візки" проголосувало 1866 чоловік з 5500. Друге місце за популярністю завоювала антропологічна робота "Татуйовані гористі жінки і ящики для ложок в Дагестані", а третє - філософська праця "Краще б не бути: як шкідливо з"являтися на світло".

У числі переможців конкурсу The Bookseller в попередні роки виявлялися такі книги, як "Матеріали Другої міжнародної конференції з голих мишей" (1978), "Як паскудити в лісі: екологічний підхід до забутого мистецтва" (1989), "Сільські поліцейські в Греції і куди подзвонити, щоб відмінити виклик" (1996), повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Названі книги з найдивнішими назвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі