субота, 01 грудня 2018 21:45

Назвали найвпливовіший фільм в історії

Назвали найвпливовіший фільм в історії
"Чарівник країни Оз" 1939 року очолив список найбільш впливових фільмів Фото: Газета "День"

"Чарівник країни Оз" 1939 року очолив список найбільш впливових фільмів в історії кінематографа.

Список склали математики з Туринського університету Лівіо Бьоле і Руджеро Пенза, які опублікували результати спеціального дослідження в журналі Applied Network Science.

В якості основи для дослідження були використані дані кінобази IMDb. При аналізі кожного фільму бралися до уваги його назву, рік випуску, країна виробництва, жанр, режисери та актори. Мета роботи - виміряти успіх фільму, підрахувавши, наскільки сильно він вплинув на інші картини, зняті після його виходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультфільм вперше вийде в прокат у Китаї

Ось які фільми увійшли до п'ятірки найвпливовіших:

"Чарівник країни Оз";
"Зоряні війни: Епізод 4 - Нова надія";
"Психо";
"Кінг Конг";
"2001 рік: Космічна одіссея";

Дослідження проведено за допомогою спеціального алгоритму, який вирахував відсоток, як часто зустрічаються посилання на певну картину. Успіх фільму, як правило, вимірюється за касовими зборами і відгуками критиків. Однак вчені вважають, що подібні критерії рідко можуть вважатися об'єктивними і не здатні точно зафіксувати вплив фільму з плином часу.

Дослідження стосується в основному західного кінематографа.

8 листопада у прокат вийшов істерн "Дике поле" режисера Ярослава Лодигіна. Це екранізація роману "Ворошиловград" Сергія Жадана. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найвпливовіший фільм в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі