вівторок, 12 серпня 2014 18:52

Назвали найкращу "Новелу по-українськи" про Майдан

Назвали найкращу "Новелу по-українськи" про Майдан

"Хороша новела - як коктейль Молотова: легко летить і добре горить" - таке гасло мав цьогорічний конкурс "Новела по-українськи" від журналу "Країна". Темою обрали Майдан і все дотичне. Всього журі отримало 109 новел і кілька десятків листів із віршами про Майдан. Приймали роботи до кінця квітня. В останній вечір надіслали 31 текст. Після 22-ї години 30 квітня листи на пошту конкурсу приходили в середньому кожні сім хвилин. 

Дізнатися ім'я переможця і почитати його новелу можна буде у новому номері журналу "Країна" - від 14 серпня. 

Переможець отримає тисячу гривень під час нагородження на Форумі видавців у Львові. Друге місце опублікує "Газета по-українськи" за 19 серпня, решту фіналістів можна буде прочитати на сайті Gazeta.ua. Також на основі конкурсу літературна агенція Discursus видасть у вересні книжку "Євромайдан. Хроніка в новелах". До неї увійде 28 найкращих новел.

 Роботи оцінювали анонімно 19 членів журі. Серед них - письменники, видавці та представники редакції. Прізвища авторів замінили шифром - дата і час отримання листа, додали номери. Провели три кола відбору. До третього потрапили 14 фіналістів, яким ставили бали 15 учасників журі. Переможця визначили за найбільшою кількістю балів.

Надсилали роботи з усієї України - із Рівного, Полтави, Чернівців, Донеччини, Кіровограду, Сумів, Криму. Також були конкурсанти із Польщі. За фахом автори - художники, будівельники, вчителі, лікарі, письменники. Багато студентів та школярів. Найпоширеніший сюжет - про снайпера/беркутівця, який убиває на Майдані власну кохану/сестру. 

Читайте у новому номері журналу "Країна" також найсоковитіші цитати з творів конкурсантів та цікаві факти про учасників. 

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращу "Новелу по-українськи" про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі