субота, 27 жовтня 2018 21:45

Назвали найкращий фільм жахів в історії кіно

Назвали найкращий фільм жахів в історії кіно
Найкращим фільмом жахів стало "Сяйво". Фото:

"Сяйво" Стенлі Кубрика назвали найкращим фільмом жахів в історії кінематографа.

Рейтинг склала редакція видання IndieWire. До списку увійшли 100 фільмів.

Фільм "Сяйво" за мотивами роману Стівена Кінга вийшов на екрани 1980-го. За сюжетом, письменник Джек Торренс влаштовується наглядачем готелю на зимовий період, коли заклад пустує. Із собою забирає свою дружину та сина. Снігові замети на 5 місяців відрізають їх від цивілізації. З часом чоловік божеволіє, намагається вбити свою сім'ю.

Подружжя зіграли Джек Ніколсон та Шеллі Дювалл. Роль їхнього сина Денні Торренса виконав 7-річний Денні Ллойд. Хлопчик не продовжив акторську кар'єру, став вчителем біології і оселився на фермі.

В першу десятку найбільших фільмів жахів також потрапили стрічки "Техаська різанина бензопилою", "Дитина Розмарі", "Той, що виганяє диявола", "Хеллоуїн" 1978 року, "Психо", "Очі без обличчя", "Щось", "Чужий", "Ніч живих мерців".

У список включили радянський фільм "Вій" (1967) Костянтина Єршова і Георгія Кропачева. Він опинився на 89 місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Король жахів" продав підліткам право на екранізацію за 1 долар

Шотландський актор Юен Мак-Грегор зніметься у сиквелі культового фільму жахів "Сяйво" Стенлі Кубрика за однойменною книгою Стівена Кінга. Мак-Грегор зіграє дорослого Денні Торренса в екранізації роману Кінга "Доктор Сон", який став продовженням історії про події у готелі "Оверлук". Стівен Кінг схвалив вибір актора на цю роль. Режисером картини стане Майк Фланаган, який раніше екранізував ще один роман Кінга - "Гру Джералда".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий фільм жахів в історії кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі