вівторок, 14 листопада 2017 21:46

Назвали 6 кращих фільмів цього року

Назвали 6 кращих фільмів цього року
Європейська кіноакадемія оголосила 7 перших переможців, котрі будуть відзначені на Європейському кінофестивалі цього року Фото: YouTube

Європейська кіноакадемія оголосила 7 перших переможців, котрі будуть відзначені на Європейському кінофестивалі цього року. Інформацію оприлюднили на офіціному сайті.

Краща операторська робота

Премію присудили оператору російського фільму "Нелюбов" Михайлу Кричману.

"Камера передає сильне почуття темряви, порожнини і смутку. Вибір того, що показано, і що залишається прихованим, надає величезну вагу кожному руху камери, кожен ретельно зібраний кадр. Аскетичні та добре виміряні кінетичні засоби викликають неприємне відчуття тривоги", - зазначає журі

Кращий режисер монтажу

Премію присудили марокканцю Робіну Кампільйо за роботу з фільмом "120 ударів на хвилину".

"Монтаж Кампільйо робить темп і сприяє перебуванню фільму в ідеальній гармонії з оформленням та розповіддю", - зазначає журі

Кращий художник-постановник

Премію присудили Жозефін Асберг за роботу над фільмом "Квадрат" поставлений шведським режисером Рубеном Естлундом.

"Сценографія здатна інтегрувати та взаємодіяти з історією, навіть не домінуючи над нею. Це чудова художня робота Жозефін Асберг", - зазначає журі

Кращий дизайнер костюмів

Премію присудили Катажині Левінській за роботу над фільмом "Слід звіра". Це римінальний фільм-драма, поставлена польською режисеркою Агнешкою Голланд за романом "Веди свій плуг понад кістками мертвих" польської письменниці Ольги Токарчук.

"Простота та чіткість костюмів посилюють зображення та підкреслюють сенс фільму. Суперечність між людським елементом та природним середовищем відображається в текстурі, кольорах та дизайні костюмів, одночасно сприяючи особистості персонажів і надання їм життя. Вони складають невід'ємну частину розповіді", - зазначає журі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі цьогорічні мультфільми на премії Оскар покажуть в Україні

Кращий художник з макіяжу та зачіски

Премію присудили Леендеру ван Німвегену за роботу над фільмом "Пекло". Знятий Мартіном Кулговеном. Фільм розповідає про дівчину на ім'я Ліз, яка переховується від переслідування диявольського проповідника.

"Леендер ван Німвеген допомагає всім персонажам у фільмі: від зловісних до добрих, поганих, молодих, старих. Це ідеальне поєднання зачісок та макіяжу, щоб описати персонажів", - зазначає журі

Кращий композитор

Премію присудили Євгену Гальперін і Саші Гальперін за роботу над музикою для фільму "Нелюбов" Андрія Звягінцева. Фільм розповідає про сімейну пару, Женю і Бориса, яка знаходяться на межі розлучення, через що їх син Альоша йде з дому.

"Темна, переслідуюча і задушлива музика посилює фільм. Красиво написаний, з інтелектуальним використанням фортепіанних ефектів. Музика працює як додатковий персонаж, доданий до нещасної сім'ї. Від початку і до кінця, музика захоплює основні напруження, приховані істини та брехню, і веде вас через історію", - зазначає журі.

Кращий дизайнер звуку

Премію присудили Оріолу Тарраго за роботу над фільмом "Голос монстра". Це драматичний фільм-фентезі, знятий Хуаном Антоніо Байоною за однойменним романом Патріка Несса.

"Дизайн звуку в цьому фільмі - це сила уяви. Це створює почуття боязкості, почуття настрою, почуття темряви. В результаті добре продумана співпраця між звуком і візуальними зображеннями", - зазначає журі.

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка назвав кращі фільми, які претендують на найвищу творчу відзнаку нашої країни.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 6 кращих фільмів цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі