понеділок, 04 січня 2016 13:40

Найпрестижніший концертний зал Лондона закрили для артистів з Росії

Найпрестижніший концертний зал Лондона закрили для артистів з Росії

Найпрестижніший концертний зал Лондона – Альберт-хол – закритий для російських виконавців. Про це розповів політичний емігрант з Росії та координатор руху "Говорите громче!" Андрій Сидельников.

"Через концерт Валерії на сьогоднішній день головний і кращий майданчик Лондона тепер закритий для російських виконавців. Для всіх. Вони не хочуть більше зв'язуватися з російськими артистами. Репутація у Великої Британії коштує дуже дорого", – розповів він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, у 2014 році в Альберт-холі не змогли відмовити російській співачці, оскільки "там були задіяні великі фінанси", але імідж Лондонського королівського залу мистецтв і наук імені Альберта сильно постраждав.

При цьому концертний майданчик буде також закритий і для тих російських артистів, які "не дружать із владою".

"Лондон не закривається для них, ми завжди раді їх вітати і чекаємо з концертами, готові допомогти в організації різних заходів, у пошуку альтернативних майданчиків. Але так склалася ситуація, що через той скандал керівництво Альберт-холу вирішило не співпрацювати у найближчі роки з російськими виконавцями. І політичне забарвлення, погляди, або ще щось інше не мають значення, просто вони ухвалили таке рішення", – підкреслив Сидельніков.

Як повідомлялось, 21 жовтня 2014 року концерт Валерії в Роял Альберт-холл в Лондоні (Велика Ббританія) супроводжувався масовими протестами . Артистку засудили активісти руху "Говорите громче" за її політичні висловлювання на адресу України і підтримку політики Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Найпрестижніший концертний зал Лондона закрили для артистів з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі