неділя, 18 березня 2007 11:31

На виставці в Парижі представлено сміття зірок Голлівуду

У Європейському будинку фотографії в Парижі відкрилася виставка, на якій представлені фотографії побутових відходів зірок Голлівуду, - Мадонни, Тома Круза, Мела Гібсона, Арнольда Шварценеггера й інших.

Ідея увічнити побутові відходи зірок з"явилася у Бруно Мюрона і Паськаля Ростена в 1988 році, після того, як вони прочитали в газеті "Монд" статтю відомого соціолога. У ній мовилося про те, що сміття відображає особливості суспільства споживання і свідчить про різні типи соціальної поведінки. Художній проект зайняв в цілому майже 20 років.

На думку авторів, кращим портретом актора Джека Николсона стала фотографія вмісту його відра для сміття. На ній зображені банки з-під кави і зеленого горошка, п"ять пачок сигарет, п"ять пляшок з-під шампанського, пляшка червоного вина, сім пляшок з-під пива і журнали.

Представлені роботи свідчать про те, що світовим знаменитостям ніщо людське не чуже: вони споживають у величезних кількостях шкідливі для здоров"я продукти, страждають від неврозів і фарбують волосся в домашніх умовах. Наприклад, у відрі для сміття актриси Шарліз Терон можна виявити вісім порожніх пачок сигарет і одночасно упаковки засобів від куріння, а в смітті Елізабет Тейлор - декілька пачок снодійного.

Судячи з фотографій відходів, більшість зірок їдять напівфабрикати, обожнюють солодку газовану воду і шоколад. У Мадонни, крім 20 пляшок з-під води, виявлені залишки їжі з "Макдональдса", упаковки від піци, кукурудзяних пластівців і бобів, а в смітті Марлона Брандо - декілька розчинних супів і банки з-під "Пепсі".

Серед експонатів представлено сміття 40-го президента США Рональда Рейгана - жіночий бюстгальтер, губна помада, консервні банки з-під бобів, десятки обгорток з-під шоколаду, а також чеки на два лотерейні квитки на суму десять доларів.

Виставка триватиме у французькій столиці до 3 червня. Очікується, що літом вона переїде до Москви, де буде представлена в Московському будинку фотографії, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На виставці в Парижі представлено сміття зірок Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі