середа, 07 липня 2021 17:05

"На Виннику колись було більше людей, ніж на Тіні Кароль" — як пройшов другий день на Atlas Weekend
7

Автор: Дмитро Анохін
 

133 тисячі осіб відвідали другий день фестивалю Atlas Weekend 6 липня на території столичного комплексу "Експоцентр Україна". 57 українських виконавців виступили на 7 сценах.

Натовп відвідувачів фестивалю починається уже в переході від метро "Виставковий центр" до Експоцентру. Близько 15 хв. потрібно простояти у черзі до входу на територію. 5 і 6 липня — безкоштовні дні на Atlas Weekend. Аби потрапити на фестиваль, потрібно було лише зареєструватися на сайті й отримати квиток.

— Встигла побачити виступ ЮЮ (ексучасниця гурту YUKO. — Gazeta.ua). У наступні дні чекаю Stoned Jesus і Вагоновожатые, — каже відвідувачка фестивалю із фіолетовим волоссям Андріана Федевич. — Приємно, що світ повертається до нормального життя. Знову ходимо на концерти, фестивалі. Але трошки страшно й незвично, дуже багато людей, ніякої дистанції.

О 18:20 починається злива. Відвідувачі розбігаються під накриття біля яток із їжею. Поодинокі сміливці лишаються танцювати під дощем.

Автор: Дмитро Анохін
 

На Main Stage виступає Надя Дорофєєва у білому вбранні із рожевим волоссям. На сцені кілька великих екранів. На одному з них праворуч жінка, пританцьовуючи у ритм музиці, мовою жестів здійснює сурдопереклад пісень.

— У Дорофєєвої нема ніякої енергетики і харизми. І як вона взагалі стала однією з топових звьозд в Україні? — каже хлопець зі стаканчиком сидру.
— Так її продюсери зробили просто, — відповідає йому дівчина поряд.
— Ну Лану Дель Рей тоже продюсери зробили, але ж харизма там є. Пішли щось інше послухаємо.

Автор: Ольга Богачевська
 

Перед North Stage на концерті рок-гурту "Друга ріка" зібралося кілька сотень осіб. Деякі відвідувачі прийшли з маленькими дітьми у колясках.

— Після цієї коронавірусної паузи дуже радий бути на такому великому концерті. Рік не було Атласу, дуже скучив за цією атмосферою драйву й енергії, — Сергій Діхтяр тримає на руках племінника. — Друга ріка — один із найкращих українських гуртів. У мене квиток на весь тиждень. Бумбокс, Hardkiss, Океан Ельзи — не пропущу точно.

Автор: Ольга Богачевська
  Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин одягнув на виступ вишиванку
Фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин одягнув на виступ вишиванку

Цьогоріч гурту виповнюється 25 років. Друга ріка випустила 7 студійних альбомів.

— Прийшов лише на Другу ріку. Вчора почув всіх інших. А сьогодні футбол Іспанія-Італія і Друга ріка. Харчишин — житомирянин, група з Житомира, я з Житомира — все сходиться, — каже автор і засновник студії "Мамахохотала" Євген Янович. — Два роки чекав фестивалю, він став частиною культури. Для мене літо не повноцінне без Атласу. Зараз Атлас пахне сіном, люди аплодують. Одразу відчуття, що літо відбулося.

Автор: Ольга Богачевська
  Настя Каменських виконала свої головні хіти, зокрема пісню українською "Обіцяю"
Настя Каменських виконала свої головні хіти, зокрема пісню українською "Обіцяю"

Після 21-ої більшість підтягуються до основної сцени фестивалю на шоу хедлайнерки першого і другого дня Тіни Кароль. На сцену артистка виїхала на мотоциклі. Протягом концерту кілька разів переодягалася. Деякі пісні виконала із жовтим пітоном на плечах.

— На Виннику колись було більше людей, ніж на Тіні Кароль, — каже Вадим біля яток із розливним пивом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меладзе і Atlas Weekend: бойкот фестивалю поширюється

Близько півночі сотні відвідувачів йде до виходу із території фестивалю. Натовп рухається повільно. У переході від Експоцентру до метро хтось заводить "Червону руту". Далі натовп співає приспів пісні російської співачки МакSим "Знаешь ли ты", наостанок — гімн України.

— У мене в голові не складається цей монтаж, як можна співати щось русске, а потім — гімн України, — програміст Іван Ткачук виходить із переходу та рухається на зупинку тролейбуса. — Багато дуже людей, а я — інтроверт. Бабкіна слухав. Хороший концерт, аби він ще більше українською говорив зі своєю аудиторією. Сподіваюсь, Меладзе вони встигнуть скасувати. Розумію, що організатори запросили його, щоб вижити. Я люблю слухати рок, може, на Океан Ельзи ще піду. Але лайн-ап цього року зовсім ніякий. Хотів би потрапити на якихось іноземних гуртів, а на українських я й так потраплю. А іноземні через пандемію не приїхали. Я на Evanescence, Rammstein чи Muse би пішов. Колись вони виступали на U-Park фестивалі, але в мене тоді не було грошей. А зараз гроші є, а фестивалів таких нема.

Автор: Ольга Богачевська
  Сергій Бабкін виступив на West Stage фестивалю
Сергій Бабкін виступив на West Stage фестивалю

Ціна на квитки на Atlas Weekend стартує від 2900 грн. Протягом всього фестивалю у павільйоні № 9 працюватиме центр масової вакцинації від Covid-19.

Напередодні низка громадських організацій закликали організаторів Atlas Weekend відмовитися від участі у фестивалі російського співака Валерія Меладзе та інших російських виконавців. Адже Меладзе виступав на приватних концертах для сім'ї самопроголошеного президента-диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «"На Виннику колись було більше людей, ніж на Тіні Кароль" — як пройшов другий день на Atlas Weekend». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі