понеділок, 22 квітня 2013 14:02

На міжнародному конкурсі карикатур переміг малюнок про фінансову кризу в Греції
9

Греція, 1-е місце
Фото: Фото: worldpresscartoon.com
Сербія, 2-е місце
Бразилія, 3-е місце
Аргентина, 1-е місце, номінація "Шарж"
Бразилія, 2-е місце, номінація "Шарж"

Завершився щорічний конкурс газетних карикатур "World Press Cartoon - 2013". Дев'ять років поспіль конкурс проходить у португальському містечку Сінтра поблизу Лісабона.

Великий приз дістався редакційній карикатурі грецького митця Міхаліса Кунтуріса про європейську допомогу Греції.

"Я присвятив її жертвам кризи і маю надію, що невдовзі ми всі отримаємо Європу, на яку сподівалися, Європу, яка піклується про людей, а не про банки" - сказав карикатурист Міхаліс Кунтуріс у коментарі Euronews.

Зображення з коровами, що лежать на спинах, отримав головний приз у номінації "гумористичний малюнок". Він також символізує економічну кризу. "Це сатира про закони, що не діють… Деякі люди не дотримуються законів, і тварини здаються більш законослухняними," – розповідає про роботу її автор іранський митець Саїд Садехі.

У категорії шаржу перемогла робота аргентинського художника Пабло Лобато, який зобразив президента Болівії Ево Моралеса у стилі кубізму Пабло Пікассо.

Ще цього року карикатуристи малювали про стан здоров'я Нельсона Мандели, футбольні успіхи Ліонеля Мессі, переобрання Барака Обами на посаду президента США, тощо. Але основна тема творчості – таки європейська рецесія та китайські економічні справи.

Загалом на форумі представлено більше 5 сотень редакційних карикатур з 63 країн. У Сінтрі їх демонструватимуть до 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «На міжнародному конкурсі карикатур переміг малюнок про фінансову кризу в Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі