вівторок, 19 травня 2015 11:45

На концерті "Музика Гідності. Нова Варта" прозвучали десять заповідей добра
12

Фото: Олег Батрак

Концерт-презентація диску "Нова Варта", який відбувся днями в столичному клубі Sentrum, продовжив серію нестандартних заходів у форматі фестивалю "Музика Гідності".
На концерт міг потрапити кожен бажаючий, зареєструвавши свої добрі справи. Тому не випадково для події була обрана концепція 10 заповідей добра. Перед виступами артистів ведучим зачитувалися заповіді, пов'язані з різноманітними аспектами нашого життя - спільною роботою, милосердям, гідністю, взаємопідтримкою, медициною, освітою і культурою, турботою про дітей і літніх людей, постраждалих від війни та малозабезпечених людях. Заповіді ілюструвалися історіями про волонтерські рухи, організації України, цитатами великих людей. Так зі сцени прозвучали історії про Армію SOS і Крила Фенікса, про Амена Нікогосяна та центра на Фролівській, прозвучали цитати Маркеса, матері Терези, Антуана де Сент Екзюпері.

Сім музичних команд з двадцяти, які увійшли до платівки, представили на концерті пісні, створені під час Майдану, АТО і авторські композиції: НастяЗнікає (Київ), Procrust (Київ), BAndurbaND (Харків), 4исла (Ужгород), SWEETLO (Київ) , Біла Вежа (Київ), Марія Чеба (Київ), Nesprosta (Київ), ДримбаДаДзиґа (Київ).
"Ми продовжили традицію запрошення на концерти солдатів з АТО, однак цього разу ми додали нову аудиторі., яка змогла отримати квитки за свої добрі діяння, - розповів організатор концерту, Денис Блощинський. Люди скучили за добром і, разом з тим, дуже хочуть і самі його примножувати. Я все частіше зустрічаю людей, які щодня намагаються робити нашу країну краще і наближувати довгоочікувану перемогу. Подібні проекти якраз і спрямовані на те, щоб розбудити в нашому суспільстві це дивне бажання робити добро не заради чогось, а просто так. "

За час благодійних концертів "Музики Гідності" було зібрано кілька сум для допомоги пораненим солдатам АТО: 2 квітня 142 647 грн від продажу квитків, 26774 грн від благодійних пожертвувань. 9 травня квитки на концерт не продавалися, а в якості пожертвувань була зібрана сума 3256 грн. Таким чином, загальна сума склала 172 677 грн
Після аналізу стану бійців, над якими фонд "Із країни в Україну" взяв шефство, було прийнято рішення розподілити гроші таким чином:

Олексій Кондрашев - закупівля ліків для реабілітаційного періоду і протезу для ноги на суму 11 106 грн
Борис Прищепа - оплачений курс лікування в реабілітаційній клініці на 16 000 грн.
Олексій Литовченко - планується оплата 50 000 грн за місячний курс реабілітації в неврологічній клініці.
Гроші в розмірі близько 100 000 грн фонд вирішив акумулювати для потреб інших важко поранених бійців - Вадима Свириденко, Василя Беленя та подальшого протезування Олексія Литовченко. Так як сума, яка необхідна для протезування та відновлення бійців (протези ступень ніг, кистей рук, складний комплексний протез ноги і пр) перевищують суму, яка знаходиться в розпорядженні фонду, у кілька десятків разів, фонд ухвалив рішення збирати додатково гроші для підшефних бійців як в індивідуальному порядку при контактах засновників фонду з малим і середнім бізнесом, так і через наступні заходи.

Зараз ви читаєте новину «На концерті "Музика Гідності. Нова Варта" прозвучали десять заповідей добра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі