понеділок, 20 травня 2013 19:11

На Каннському кінофестивалі відбулась перша презентація кінопроектів на початковій стадії виробництва
21

Фото: Фото: molodist.com

18 травня в Українському національному павільйоні в Каннах відбулася презентація вітчизняних кінопроектів. Продюсери та режисери представляли фільми на початковій стадії розробки.

Презентацію відкрили голова Державного Агентства України з питань кіно Катерина Копилова, генеральний директор МКФ "Молодість" Андрій Халпахчі та заступник директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко та Катерина Засуха, директор з комунікацій фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", який цього року вперше підтримав участь української делегації у кінофестивалі. На захід Українського національного павільйону завітали іноземні та вітчизняні кінопрофесіонали, журналісти та кінокритики. Серед інших, на презентацію прийшли відбірник Берлінале Ніколай Нікітін, режисер Арсен Готліб, генеральний директор Одеського МКФ Денис Іванов, кінокритик Алік Шпилюк та інші.

Першими представили свій фільм "Толока" режисер Михайло Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко. Ідею фільму режисер виношував 15 років. За його словами, в основі стрічки - вірш Тараса Шевченка "У тієї Катерини хата на помості".

Продюсер Ігор Савиченко представив фільм Ігоря Подольчака "Доміно" та повнометражний дебют володарки "Золотої пальмової гілки" Марини Вроди "Степне". Саме ця стрічка буде створена спираючись на договір про копродукцію між Францією та Україною, підписаний на Каннському кінофестивалі в 2011 році.

Режисер Руслан Батицький представив свій повнометражний дебют "Гроза". Нагадаємо, що короткометражка Батицького "Уроки української" представлена у каннському Short Film Corner серед інших 12 робіт українських режисерів, відібраних на цьогорічний кінофорум.

21 травня в Українському національному павільйоні відбудеться презентація проектів на стадії пост-продакшну. Уперше за 6 років роботи українського кінопредставництва у Каннах будуть презентовані 3 стрічки для дітей: анімаційний фільм "Микита Кожум'яка та вогняна квітка", "Іван Сила" Віктора Андрієнка, а також "Чарівні історії: еліксир доброти" Лілії Солдатенко.

Того ж дня відбудеться єдиний ринковий показ української стрічки "Легка мов пір'їнка" Андрія Рожена.

Цього року Україна представлена також у Short Film Corner. Каннські відбірники включили у доробок 12 українських робіт: "Закон Мьорфі" Ольги Карплюк, "Дорога" Максима Ксєнди, "Постскриптум" Анастасії Храмової, "Уроки української" Руслана Батицького, "У ванній" Ігоря Морозова, "Жовта квітка для месьє Бурійона" Лариси Артюгіної, "Структура кави" Олега Бобало-Яремчука, "Портрет" Анастасії Старової, "18+" Романа Бровко, "Німфо" Олега Борщевського, "Пробудження" Миколи Літвіна, "Повернення (множина)" Олександра Ратия.

Цьогоріч 66-й Каннський кінофестиваль пройде до 26 травня. Український павільйон працює на кіноринку шостий рік поспіль.

Зараз ви читаєте новину «На Каннському кінофестивалі відбулась перша презентація кінопроектів на початковій стадії виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі