пʼятниця, 20 липня 2012 14:30

Митрополит Володимир сподівається, що УПЦ (МП) не вважатимуть проросійською

Митрополит Володимир сподівається, що УПЦ (МП) не вважатимуть проросійською
Володимир (Сабодан). Фото: tsn.ua

Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) заявляє, що на соборі в 2011 році, коли була створена комісія з внесення змін до Статуту про управління Українською православною церквою (Московського патріархату), питання про автокефалію або автономії не піднімалися.

"Що стосується комісії, вона була організована на місцевому соборі нашої Церкви у минулому році. Комісія трошки не зрозуміла суті своїй, чому вона була організована. Для вивчення поправок, які могли бути внесені або були внесені, але були затверджені вже собором Російської православної церкви і собором Української православної церкви. Церква залишається при своєму Статуті, який дає їй самостійність в управлінні, і ніхто цього не змінює ", - розповів митрополит в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Ера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирило три дні святкуватиме в Україні хрещення Русі

"Розмови про автокефалію або автономію на соборі не піднімалися зовсім. Але якщо якісь були пропозиції, як раз комісія повинна була це розглянути і доповісти Синоду, а потім собору. Але вийшло так, що поки успіхів ця комісія не мала. З 34 єпископів , у яких ми спитали їх думку про роботу комісії, про її існування 32 відповіли негативно ", - розповів він.

Голова УПЦ (МП) висловив задоволення релігійним життям в Україні, крім факту розколу православної церкви. При цьому він зазначив, що шлях до єднання поки що не знайдено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намісник Лаври гає чернече життя у шикарному заміському будинку

"Ми сумуємо з цього приводу. Але знайти поки що шляхи до єднання не можемо, тому що заважає політика. Політика теж грає роль в житті Церкви. Але ми сподіваємося, що православні люди, які з ненавистю ставляться до нашої Церкви, можна сказати, вважаючи її прокомуністичною, проросійською, змінять свою думку. Це сумно, і ми молимося, щоб Господь вселив у серця наші дух світу, дух єдності, дух розуміння завдання і цілі Церкви на землі. Господь закликав усіх до єдності. Він єдиний пастир і сказав, що будуть єдині вівці. Ми сподіваємося на це ", - сказав митрополит.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир сподівається, що УПЦ (МП) не вважатимуть проросійською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі