понеділок, 20 травня 2013 03:52

"Мені кобіта не дає," - кричала 25-тисячна арена у Львові
23

Фото: Фото: Денис Мандзюк

"Світ зійшов з розуму", - тикає пальцем молодий чоловік у натовпи людей, що йдуть до стадіону "Арена Львів" у суботу близько 18 год. О 19.00 тут розпочнеться концерт "Дзідзьо". Маршрутки одна за одною під'їжджають до зупинки переповнені. Звідти виходить молодь та молоді пари з дітьми. Дівчата одягнені у короткі шорти, деякі голосно матюкаються, татусі несуть на плечах дітей років 4-6. Група іноземців питає, як пройти до стадіону.

"Вони хоч знають, що той співає?" - регоче інший чоловік.

Концерт гурту афішували у місті кілька місяців. Рекламна кампанія була настільки широка, що дехто порівнював її з передвиборчою у президента. Афіші були на сітілайтах, у центрі роздавали листівки, стояли автомобілі з озвученням пісень гурту, Львовом їздили трамваї, буси, легкові автомобілі із "Дзідзьо".

На арену продали 25 тис. квитків. Вхідний у фан-зону коштував 149 грн. Над концертом працювало 700 людей протягом 5 місяців.

"Дзідзьо" популярний тим, що співає пісні простою народною мовою, зрозумілою для всіх, вживає нецензурну лексику. Гурт створений у 2009 році Михайлом Хомою (Дзідзьо) за підтримки його земляка із Новояворівська на Львівщині — Андрія Кузьменка.

Популярним став після того, як переспівав пісню "Скрябіна" "Старі фотографії". Також відомий своїми монологами в Інтернеті про свого друга порося Мейсона. Рожевий п'ятачок є символом групи. Фан-клуб гурту в мережі "ВКонтакті" перевищує 145 тис. прихильників, за рік кількість переглядів роликів гурту на офіційному каналі "Дзідзьо" в "YouTube" перевищила 10 млн.

Як говорить Михайло про себе, Дзідзьо - мегапопулярний чувак з бородою та вусами. Саме слово "дідзьо" - діалектизм на Західній Україні, що означає "дід".  На офіційному сайті про гурт написано так: "Дзідзьо - антигламурний співак, композитор, митець, філософ, драматург, гінеколог-самоучка, бард. Хоббі – кунілінгус. Освіта вища, музична.
Лесик - за Дзідзя може дати п*зди (так легонько). Служба - морфлот. Пристрасть – жіночі груди. Деколи підп*жджує. Гітара, бек-вокал. Освіта – музична, вища.
Юлік - був на заробітках в Португалії, виготовляв краники до біде. Грає все підряд. Вираз обличчя – збочений. Улюблена фраза – Fuck. Захоплення – анальний секс. Клавіші, бек-вокал. Освіта – музична, вища (Італія)."

Людей почали запускати на стадіон з 17-ї години. Перед початком на усіх входах ще товпляться сотні людей.

"Як недійсні? - кричить жінка. - Я ж їх на вулиці купувала! Як не впустите? Куди мені звертатися?"

Четверо розчарованих жінок розводять руками. Квитки у фан-зону за 149 гривень вони придбали на площі Ринок у Львові в машині, тюнінгованій під "Дзідзьо". Хлопці на вході радять жінкам звернутися до міліції.

"Тут немає голограми," - показують пустий білий квадрат на білеті.

Рівно о 19-й на сцену для розігріву виходять львівські співаки - Владіслав Левицький та Андріана.

"Сьогоднішній концерт доводить, що українська музика може бути нестандартною і може зібрати 25 тисяч глядачів", - говорить ведучий зі сцени.

Хома вискакує на сцену у спортивному після того, як арена реве "Дзідзьоо! Дзідзьоо!".

Артиста видно на центральному екрані висотою у 2-поверховий будинок та на двох бічних.

"Давайте, дівчата, займатися любов'ю" - співає першу пісню. Під сценою близько 40 дітей запально танцюють під ці слова.

Співак робить перекличку міст - Львів, Стрий, Новояворівськ, Тернопіль, Івано-Франківськ. Найбільше глядачів відгукуються зі Львова, Тернополя та Новояворівська.

"Ха-ха-ха, без ліфчика мала", - слова наступної пісні. Молоді матусі у колі танцюють зі своїми дітьми. Хлопець років 29-ти дивиться на це і хапається за обличчя руками. Його друг душиться від реготу. Решта молоді захоплено стрибають, задираючи догори футболки, п'ючи пиво на ходу.

Для пісні "Кобіта" на сцену виходять курсанти.

"Прийшла весна, все набухло і встає. А в мене радості немає - мені кобіта не дає" - співає Дзідзьо.

"Кобіта, кобіта, кобіта не дає" - підспівує хор військових у формі.

На сцені багато піротехніки, балет дівчат. Для дитячої пісні "Буську, принеси Гануську" виходять співати діти.

Далі Дзідзьо розповідає про ніби-то Михайла Хому.

"Та я в дитинстві з нього сє все сміяв. Казав, Міську, візьмисє за піську", - розповідає у мікрофон. 20-тисячна аудиторія заливається реготом. Дівчина біля огорожі крутить пальцем біля скроні.

Люди постійно усміхаються. Танцювати починають навіть люди за 50, коли співає відому українську весільну пісню "Лесю моя кохана".

/media/video/497875/1_497875.MOV

Зараз ви читаєте новину «"Мені кобіта не дає," - кричала 25-тисячна арена у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі