середа, 25 вересня 2019 21:05

"Малюю, бо не можу без цього жити"

У столичній мистецькій галереї "АВС-арт" відкрилася персональна виставка "Зачудований світ"художниці Людмили Задорожної з Києва. Показують її живопис та графіку.

"Малюю, бо не можу без цього жити", - сказала Людмила Задорожна кореспонденту Gazeta.ua.

"Здається, як тільки почала бачити довколишній світ, то страшенно його полюбила. Все росте, квітне, буяє. Вода, квіти, дерева, хмари. І ти в ейфорії від вражаючих кольорів, внутрішньої поезії довкілля, колообігу краси, які безкінечно хочеться виображувати на полотні чи папері", – додала вона.

Автор: Тарас Подолян
  Людмила Задорожна створює картини і графіку з 1960-х
Людмила Задорожна створює картини і графіку з 1960-х

Людмила Іванівна народилася в селі Скибинці Погребищенського району Вінниччини. Навчалася в Київському художньому училищі прикладного мистецтва при Києво-Печерській лаврі. Згодом закінчила відділення графіки Української академії друкарства. Працювала художником у Державному музеї Тараса Шевченка. Стала автором 11 діафільмів серії "Казки країн світу", була художник -ілюстратор дитячих часописів "Малятко", "Соняшник" і журналу "Вітчизна". Оформила кілька книжок у видавництві "Веселка".

Автор: Тарас Подолян
  Людмила Задорожна створює картини і графіку з 1960-х
Людмила Задорожна створює картини і графіку з 1960-х

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три критерії співпраці художника із арт-менеджером назвав столичний галерист

Виставка Людмили Задорожної триватиме до 11 жовтня. Вхід вільний.

19 вересня у Музеї Пінзеля у Львові відкрили виставку польського скульптора, який народився у Львові Адама Смоляни. Митець працював із найрізноманітнішими матеріалами. Гранітом, металом, гіпсом, керамікою, захоплювався фотографією. Та найбільше любив дерево.

Зараз ви читаєте новину «"Малюю, бо не можу без цього жити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі