субота, 14 листопада 2020 09:31

Майкл Джексон випустив кліп Black or White

Майкл Джексон випустив кліп Black or White
Американський співак Майкл Джексон танцював у пустелі з дикунами, за сюжетом кліпу Black or White 1991-го. У пісні закликає до расової гармонії. Фото: Pinterest

14 листопада 1991 року на американських телеканалах MTV та Fox відбулася прем'єра кліпу Майкла Джексона Black or White. Дивилися 500 мільйонів глядачів у 27 країнах.

Будинок американської сім'ї. Хлопчик гучно слухає музику. Це заважає батьку дивитися телевізор. Сварить сина, той вирішує помститися. Грає на електрогітарі, батько з кріслом вилітає з дому. Опиняється в Африці, де Майкл Джексон танцює з дикунами, потім з корінними американськими народами, таїландцями, за сюжетом.

Режисер - Джон Лендіс. Раніше зняв для Джексона Thriller. У Black or White знялись 11-річний Маколей Калкін, Джордж Вендт, Тесс Гарпер, Тайра Бенкс.

Для телевізійної версії 11-хвилинний кліп скоротили до 6. Неоднозначно приняли фрагмент перетворення пантери у Джексона. Вирізали сцени, де співак хапається за блискавку на штанах, розбиває вікна машини, перевертає сміттєві баки. Джексон хотів показати, що расизм призводить до вандалізму та насильства. За допомогою комп'ютерної графіки, видалили написи на машині. Це були свастика, "Нігер, їдь додому", "Живе Гітлер".

Пісню записали на лейблі Epic Records. Описали як "рок-н-рольну танцювальну композицію про гармонію всіх рас". Стала найуспішнішою з часів Billie Jean та найпродаванішим синглом року. Потрапила на перше місце чартів 20 країн.

Гітарний вступ помилково приписують гітаристу Guns'n'Roses Слешу. Насправді ж його виконує продюсер Білл Боттрелл.

Успіх Black or White зміцнив репутацію Джексона як короля поп-музики. За два тижні до прем'єри MTV наказав співробітникам називати так Джексона в новинах та статтях мінімум двічі на тиждень. Після виходу кліпу таблоїди охрестили Джексона королем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть фільм про Майкла Джексона

2019-го Майкл Джексон очолив рейтинг найбільш високооплачуваних померлих знаменитостей за версією журналу Forbes. За рік його музика принесла $60 млн.

Зараз ви читаєте новину «Майкл Джексон випустив кліп Black or White». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі