понеділок, 23 квітня 2012 14:42

Лувр передасть своєму філіалу картини да Вінчі й Делакруа

В кінці 2012 року на півночі Франції в місті Ланс (департамент Па-де-Кале) відкриється перший регіональний філіал паризького Лувру. Як пише The Independent, в грудні почне працювати перша виставка в Лансі, на якій будуть виставлені понад 200 шедеврів з колекції Лувру.

Серед іншого, в Ланс поїде картина Ежена Делакруа "Свобода, що веде народ" (1830).

Найдавнішим експонатом на виставці стане табличка з Месопотамії віком 5,5 тисяч років. Вона є одним з найбільш ранніх зразків писемності.

З британського музею викрали експонати на 2 мільйони

На кілька місяців на північ країни поїде картина Леонардо да Вінчі "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом", яка в даний час експонується в Луврі. Полотно в 2011 році пройшло масштабну реставрацію, яка викликала в результаті суперечки фахівців. Деякі експерти вважають, що після всіх проведених процедур, картина вийшла яскравішою, ніж була задумана Леонардо.

Більша частина робіт з Лувру проведе в Лансі п'ять років. Вартість проекту філії, за даними видання, оцінюють в 122 мільйонів євро. Будівництвом будинку займалося японське бюро Sanaa, яке виграло тендер на зведення музею в самому центрі міста.

На даний час також ведеться будівництво філії Лувра в Абу-Дабі. Передбачають, що музей відкриється в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Лувр передасть своєму філіалу картини да Вінчі й Делакруа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі