середа, 18 березня 2015 13:33

Ліна Костенко приєдналася до гуманітарної акції "Другий фронт АТО"

Ліна Костенко приєдналася до гуманітарної акції "Другий фронт АТО"

18 березня за участі доньки Ліни Костенко – письменниці, культуролога Оксани Пахльовської відбулася гуманітарна акція "Другий фронт АТО". Акція втретє організована колективами інформаційної агенції "Укрінформ" та Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

Для бійців добровольчого батальйону особливого призначення МВС України "Київ-1", а також дітей, які залишаються у зоні АТО , зібрано гуманітарну допомогу та подарунки – книжки. Ліна Костенко у переддень свого ювілею передала на фронт кілька збірок своїх поезій з побажаннями та словами підтримки, написаними власноруч.

На титулі однієї з книг Ліна Василівна написала строфи з неопублікованої поезії:

"І жах, і кров, і смерть, і відчай,
І клекіт хижої орди,
Маленький сірий чоловічок
Накоїв чорної біди.

Це звір огидної породи,
Лох-Несс холодної Неви.
Куди ж ви дивитесь, народи?!
Сьогодні ми,а завтра – ви."

Командир батальйону "Київ-1" Віталій Сатаренко подякував усім учасникам гуманітарної акції та волонтерам громадських та благодійних організацій, які регулярно збирають і передають допомогу в зону АТО.

19 березня бійці добровольчого батальйону особливого призначення МВС України "Київ-1" вирушають на фронт до Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко приєдналася до гуманітарної акції "Другий фронт АТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі