вівторок, 05 лютого 2013 16:12

Лідер УГКЦ пояснив, чому визнає таїнство хрещення Київського Патріархату

Лідер УГКЦ пояснив, чому визнає таїнство хрещення Київського Патріархату
Фото: gazeta.ua

Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук), відповідаючи на лист від священноначалля Української Православної Церкви Московського Патріархату, ствердив, що УГКЦ визнає дійсність таїнства Хрещення, яке уділене в цій релігійній спільноті, оскільки навчання Католицької Церкви визначає: "Якщо Хрещення уділене в ім'я Пресвятої Трійці й при цьому використана природна вода, ? воно є дійсним".

Про це в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ сказав митрофорний протоєрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх церковних зв'язків в Україні.

Він зазначив, що, згідно із вченням Католицької Церкви, незалежно від того, хто здійснює таїнство Хрещення, ? людина, яка сама є невіруюча, чи юдей, чи мусульманин, чи інша особа, котра належить до тієї чи іншої християнської конфесії, ? воно є дійсним. Важливо тільки, щоб ця особа здійснювала його в ім'я Пресвятої Трійці з використанням природної води.

"Беручи за основу вищезгадане листування, нашу Церкву практично звинувачують в офіційному спілкуванні з УПЦ КП. Та, на жаль, Українська Греко-Католицька Церква не має офіційного спілкування ні з Українською Православною Церквою (Московського Патріархату), ані з Українською Православною Церквою Київського Патріархату. Усе спілкування відбувається на рівні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та інших міжконфесійних об'єднань, які діють на засадах громадських організацій, чи у формі принагідного листування", ? пояснив керівник Департаменту зовнішніх церковних зв'язків в Україні.

При цьому о. Олекса зазначив, що УГКЦ завжди, всюди й у всіх випадках поважає канони Православних Церков.

"Нам прикро, що Православна Церква в Україні розділена. І всі наші дії скеровані на осягнення єдності всередині Православних Церков в Україні зокрема та Церков Володимирового Хрещення загалом. Ми прагнемо єдності, а не розділення, батьком якого є "той, хто розділяє", тобто диявол", ? зазначив митрофорний протоєрей Олекса Петрів.

 

Зараз ви читаєте новину «Лідер УГКЦ пояснив, чому визнає таїнство хрещення Київського Патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі