пʼятниця, 13 квітня 2018 08:50

Лідер гурту "Гайдамаки" розповів, як вплинули квоти на українську музику

Лідер гурту "Гайдамаки" розповів, як вплинули квоти на українську музику
Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua як повпливали радійні квоти на українську пісню Фото: gazeta.ua

Фронтмен гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua як повпливали радійні квоти на українську пісню.

"На українську музику квоти повпливали позитивно. З радіоприймачів летіла російська жуйка, зараз летить фонова українська музика. Але це вже українська музика і український мовний простір. Тому це вже корисно для держави. Далі все залежить від культурного стану самого народу", - сказав Олександр Ярмола.

Щодо пісень "Гайдамаків" на українському радіо, то музикант вважає, що широка аудиторія до них не готова.

"На нашу ротацію на радіо квоти сильно не повпливали. Українське радіо ще не дозріло до того, щоб ротувати "Гайдамаків". Зараз там крутять таку музику, яка не заважає каву готувати. Тобто фонову, ненав'язливу. А "Гайдамаки" нею не є. Це музика, яка змушує думати і робити висновки. Наше радіо поки не може собі дозволити таке ротувати. Радіо "Рокс" крутять рок-класику, і не завжди найпрогресивнішу. Але вони свідомі. Тому я з ними говорив. Питав чому зараз треба давати Deep Purple чи AC/DC, це ж зрозуміла класика. Існує купа гуртів, які роблять експериментальну рок-музику. Радійники чесно відповіли, що створились для того, щоб ротувати класичний рок", - каже музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тоня Матвієнко та "Гайдамаки" зняли спільне чуттєве відео

На думку лідера "Гайдамаків" станцій, що ротують рок має бути значно більше.

"Рок-радіо в Україні має бути 10-15 мережевих станцій. З них 5 буде ротувати класичну рок музику, 5 інді, 5 комерційний рок, якісь експериментальну рок-музику. Просто те, що ми чуємо в ефірі, відображає культурний стан суспільства. Якщо воно не готове сприймати якісь культурні месиджи, а тільки фонову жуйку, то таке й буде летіти з радіо. Як тільки суспільство буде дозрівати до того, що хотітиме їжу для розуму, то радіо буде мінятися. Ми не готові, бо це питання освіти і загальної ерудиції", - каже Ярмола.

Український етно-рок-гурт "Гайдамаки" разом з письменником Анджеєм Стасюком записали альбом на вірші класика польської літератури Адама Міцкевича.

Зараз ви читаєте новину «Лідер гурту "Гайдамаки" розповів, як вплинули квоти на українську музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі