четвер, 12 липня 2018 21:45

Лицарські поєдинки та доповнена реальність: проведуть фестиваль середньовічної культури

Лицарські поєдинки та доповнена реальність: проведуть фестиваль середньовічної культури
Відбудеться фестиваль середньовічної культури "Ту Стань!". Фото: uFest.in.ua

З 3 по 5 серпня поблизу села Урич на Львівщині відбудеться фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань!". Цьогоріч він втринадцяте пройде на території заповідника "Тустань".

Відвідувачам покажуть кінні турніри, ремесла, забави від скоморохів, стрільби з луків та арбалетів. Також інсценізують лицарські поєдинки та нічний штурм фортеці

Крім того, проведуть музичні, літературні події і ніч кіно.

Цьогоріч організатори фестивалю впровадять елементи сучасності: покажуть лазерне шоу, а також дадуть змогу здійснити віртуальний політ над фортецею за допомогою VR-технологій.

Окрему програму створили для найменших відвідувачів. На них чекає дитячий штурм, ігри, вікторини, забави, танці, постановка казки.

Наразі організатори фестивалю запрошують до реєстрації учасників фестивального дійства – реконструкторів, ремісників, торгівців, літераторів, а також волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто з українських зірок запалить на Koktebel Jazz Festival

У Львові триває фестиваль "Місяць авторських читань". Щовечора протягом місяця із 5 липня до 4 серпня в мистецькому об'єднанні "Дзиґа" о 19:00 можна послухати письменників із чотирьох країн - постійних учасників. "Місяць авторських читань" відбувається уже 19 років. Щороку письменники їдуть крізь п'ять міст: Брно, Вроцлав, Остраву, Кошице та Львів. В Україні фестиваль проходить вчетверте.

Зараз ви читаєте новину «Лицарські поєдинки та доповнена реальність: проведуть фестиваль середньовічної культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі