субота, 26 травня 2012 08:33

"Кумівство не пускає до влади нормальних людей" — Ірма Вітовська

"Кумівство не пускає до влади нормальних людей" — Ірма Вітовська
На цю хворобу Україна страждає не одне сторіччя, наголошує акторка Фото: tabloid.pravda.com.ua

Соціальні мережі погано в'яжуться з високим культурним статусом. Про це у новому номері журналу "Країна" заявила акторка Ірма Вітовська.

Головним редактором державного часопису "Українська культура" призначили 23-річну Оксану Гайдук - племінницю нинішнього міністра культури Михайла Кулиняка. 2006-го вона закінчила загальноосвітню школу в місті Кузнецьк Кемеровської області Росії. Навчалася в Інституті журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка. Міністр стверджує, що не сприяв працевлаштуванню племінниці. Фото Оксани Гайдук журналісти знайшли в соціальних мережах, якими вона активно користується.

"Який це редактор культурного часопису сидить у "Одноклассниках" та "ВКонтакте"? Я розумію, людина, яка закінчує 11-й клас і п'є пиво на лавці біля школи, пропадає в "Одноклассниках". Не заперечую, коли йдеться про пошук у соцмережах старих добрих знайомих. Якщо ж доросла людина сидить там безвилазно - це вже симптом. Соціальні мережі погано в'яжуться з високим культурним статусом", - зауважила Вітовська.

"По-друге, постає питання досвіду. Хотіла б я бачити авторів статей, колумністів, які дописують до того журналу. Який буде діалог між ними й новим редактором з "Одноклассников"? Про що вони говоритимуть? Як редактор спілкуватимeться на нарадах і планірках?", - запитує акторка.

Вітовська наголосила, що усе це можна назвати кумівством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо вона погодилась, значить знала на що йде" - про нове призначення племінниці міністра

"Старою, хронічною хворобою, на яку Україна страждає не одне сторіччя. У всіх галузях і на всіх рівнях. Це - трагічно, бо таке кумівство не пускає до влади нормальних людей. Коли з'являється хтось із своєю візією, лідерськими амбіціями, інтелектом, моральним кодексом - роблять усе, щоб він нікуди не пробився. Таких намагаються витіснити за межі країни, зламати, затоптати або принизити. А замість них на відповідальні посади беруть племінниць, братів, сватів. Причина цього і в провінційності, і в комплексі меншовартості, і в антикультурі наших чиновників", - підкреслила акторка.

Думку політолога Вадима Карасьова щодо указу президента "Про Конституційну асамблею", а також інтерв'ю релігієзнавця Юрія Чорноморця про патріарха Кирила читайте у журналі "Країна" № 20 (123) за 24 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Кумівство не пускає до влади нормальних людей" — Ірма Вітовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі