четвер, 17 лютого 2022 12:25

Кримінальна драма Олега Сенцова і Моніка Беллуччі у "Фантазіях для дорослих" - які кінопрем'єри подивитись цього тижня

Кримінальна драма Олега Сенцова і Моніка Беллуччі у "Фантазіях для дорослих" - які кінопрем'єри подивитись цього тижня
Автор фото: parismatch.com

Сьогодні, 17 лютого, в кінопрокат виходить перша українська кримінальна драма про "буремні 90-ті" - "Носоріг" Олега Сенцова. Сценарій режисер написав ще 2012 року, але зйомки довелося відкласти через незаконне ув'язнення в РФ. Кіноманів цього тижня також потішить ексцентрична комедія з Монікою Белуччі - "Фантазії для дорослих" та науково-фантастичний фільм-катастрофа з голлівудськими зірками - "Падіння Місяця". А для сімейного перегляду підійде мультфільм "Пригоди на Місяці".

Gazeta.ua зробила огляд кінопрем'єр цього тижня.

"Носоріг"

Кримінальну драму Олега Сенцова критики уже називають знаковою стрічкою українського кінематографу і порівнюють із фільмами американського кінорежисера Мартіна Скорсезе. Картину нещодавно визнали найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Події фільму розгортаються в Україні у 90-ті роки. Це епоха після розпаду Радянського Союзу, коли починає процвітати бандитизм і беззаконня. Молодь, не задумуючись, стає на кримінальний шлях, керується фальшивими цінностями й не замислюється над моральністю своїх вчинків.

Сам режисер Олег Сенцов стверджує, що його цікавить історія людини: що вона відчуває, чому чинить саме так, чи прокинеться у неї совість. Навіть попри негативний образ головного героя творець фільму намагається викликати співпереживання до нього у глядачів. Адже немає поганих людей, є ті, хто погано вчиняє.

Вікові обмеження для перегляду фільму - 16+

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Падіння Місяця"

Фантастика-екшн з найкращими голлівудськими зірками у головних ролях - Голлі Беррі, Патрік Вілсон і Джон Бредлі з "Гри престолів".

У центрі сюжету історія про те, як з невідомих причин Місяць сходить з орбіти і направляється до нашої планети. Зіткнення із Землею неминуче.

За кілька тижнів до катастрофи колишня астронавтка, а тепер одна з керівників НАСА - Джо Фаулер знаходить рішення для порятунку людства. Проте їй вірять тільки відставний астронавт Браян Гарпер і прихильник теорій змови Гаусман. Саме вони вирушають у цю небезпечну космічну подорож, щоб розкрити секрети темного боку Місяця і врятувати планету від зіткнення з супутником.

Бюджет картини $150 млн. Це один із найдорожчих незалежних фільмів в історії.

Вартість квитів залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Фантазії для дорослих"

Французька комедія з неперевершеною Монікою Белуччі у головній ролі. Це розповідь про шість пар, які втратили пристрасть і зараз прагнуть відновити гострі відчуття у відносинах. Задля повернення запалу дехто погоджується на експерименти в ліжку і готовий знімати еротичні домашні відео, дехто наважується запросити когось третього у спальню.

Кожен розкриває індивідуальні смаки і підходи, щоб реалізувати свої найпотаємніші фантазії для дорослих. Разом із тим, герої потрапляють у кумедні й неоднозначні ситуації.

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"(Не) ідеальні парочки"

Емоційна італійська комедія про подружні пари, шлюб яких визнали недійсним через священника-афериста, що їх вінчав. Після оприлюднення цього факту у парах починають спливати старі таємниці. Деякі подружжя планують повторно укласти шлюб на небесах, а дехто сумнівається чи варто це робити. Чи додасть справжнє вінчання щастя парам і чи залишаться вони разом?

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Обігнати час"

Американський трилер з номінанткою премії "Оскар" Наомі Воттс у головній ролі.

Це історія про захоплення озброєним невідомим заручників у школі. Під час ранкової пробіжки мати одного з учнів дізнається, що її син теж там. Вона долає багато миль, щоб потрапити до епіцентру подій. Готова на все заради порятунку своєї дитини, адже влада не може гарантувати безпеку захопленим школярам. Головна героїня намагається "обігнати час", їй не можна згаяти ані хвилини, бо кожна може стати останньою для її сина.

Вікові обмеження для перегляду фільму - 16+.

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Золото острова Ґардіан"

Американський трилер-екшен з Мелом Гібсоном в одній з головних ролей.

За сюжетом, злочинець і соціопат Ділан Форрестер намагається дотримуватися усіх вимог свого умовно-дострокового звільнення. Для цього навіть проходить сеанси психотерапії у доктора Олдервуда. Але коли за дивних обставин гине його молодший брат, Ділан прагне дізнатись правду й починає своє розслідування. Пошуки приводять головного героя на острів. Там він стикається з бандою головорізів. Йому доведеться задіяти усі тактичні навички, щоб вижити самому і врятувати безневинних.

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Пригоди на Місяці"

Сімейний мультфільм, що створили за мотивами популярної у Німеччині дитячої книги Гердта фон Бассевіца.

Головні герої - Пітер та Анна – брат і сестра щойно переїхали у новий будинок. Їм важко призвичаїтись до нового місця і школи. Одного дня Анна зустрічає жука, який просить допомогти йому повернутися на Місяць. Дівчинка разом з ним вирушає у космічну подорож, але її викрадають лиходії.

Пітер вирушає у мандрівку Чумацьким Шляхом, щоб знайти молодшу сестру. На нього чекають загадкові світи, нові друзі та битва з Духами природи та Місячною людиною. Чи вдасться йому здолати усі перешкоди і врятувати сестру?

Вартість квитків залежить від мережі кінотеатрів.

Де: кінотеатри столиці

Час: з 17 лютого

"Я ніколи не хотів знімати кіно саме про 90-ті роки. У будь-якій історії для мене важлива людина. Сценарій написав під враженням розмови зі знайомим, якого потім назвав "Носорогом". Знав його з одного боку – у 1990-ті він був у тому бандитському русі. Але потім відкрився для мене по-іншому. Та розмова вразила, вирішив, чого б не зняти про нього кіно. Про людину, на яку можна подивитись з різних боків", - розповів режисер фільму "Носоріг" Олег Сенцов. Більше про створення стрічки можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальна драма Олега Сенцова і Моніка Беллуччі у "Фантазіях для дорослих" - які кінопрем'єри подивитись цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі