понеділок, 14 грудня 2020 17:19

Кримчанка співає українською на окупованому півострові

Кримчанка співає українською на окупованому півострові
Юлія Качула - україномовна кримчанка, яка не виїхала з півострова після російської анексії. Намагається зберегти українську мову і культуру в Криму. Викладає дітям вокал, разом знімають відео. Фото: Youtube

Співачка з Сімферополю Юлія Качула презентувала кліп на пісню українською "Алтар Вічності". У відео можна помітити гори Демерджі-яйла та узбережжя Чорного моря.

"Співачка і режисер постають справжнім маяком, орієнтиром для тих, хто загубився серед пітьми", - йдеться в описі.

Як пише "Крим. Реалії", Юлія Качула - українськомовна кримчанка, яка не виїхала з півострова після російської анексії. Намагається зберегти українську мову і культуру в Криму. Пише пісні, знімає кліпи, викладає вокал. Зі своїми учнями, дітьми з Криму, виконали в сучасній обробці вірші Тараса Шевченка та поетів Розстріляного відродження. Записали кавер на пісню Кузьми Скрябіна "Чуєш біль".

"Ми з дітьми співаємо українською, робимо прогресивні речі. Самі пишемо пісні, - каже Юлія Качула. - Я не бігаю по Сімферополю з українським прапором та не кричу "Слава Україні". Я роблю це більш тонко, мудро та символічно. Через пісні та наші відео. Це треба робити обережно. Перед тим, як викласти відео, я все аналізую. Питаю, чи може бути якийсь ризик для наших життів. Питання лише в тому, робити чи не робити. Я обираю перше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобиль хочуть внести до спадщини ЮНЕСКО

Створили фільм про представника України в Криму 1918 року, контрадмірала Михайла Остроградського. Він підіймав українські прапори над Чорноморським флотом у часи Української революції.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанка співає українською на окупованому півострові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі