пʼятниця, 19 жовтня 2012 14:43

"Козак - це українська версія джентльмена" - рок-гурт KOZAK SYSTEM
7

У листопаді рок-гурт KOZAK SYSTEM, колишні учасники "Гайдамаків", презентують свій перший альбом "Шабля". До нього ввійдуть 17 пісень. Музиканти працювали над ним п'ять місяців, матеріал збирали протягом останніх трьох років. Кореспондент Gazeta.ua попросив басиста гурту Володимира Шерстюка порівняти альбом із алкогольним напоєм.

"Мушу вас розчарувати, у жодному разі не скажу, що це горілка. Це буде настояний на степових і гірських травах міцний напій. Називається "Шабля" і скоро його скуштують не тільки  Україна, а й  Польща, Німеччина та Росія - незабаром вирушаємо у турне. Ми не хочемо реконструкцію козацтва як такого, коли офісні клерки по вихідним перевдягаються в лицарів і з гармат палять. Для нас поняття козацтва є сучасним, повсякденним та особливо актуальним сьогодні - це набір одвічних чоловічих якостей, основними з яких, якби це пафосно не звучало, є чесність, сміливість і готовність захистити жінку, дитину, Батьківщину або гідність. Ми хочемо, щоб ці якості знову заблищали, як наша "Шабля", - розповів Шерстюк.

За його словами сучасний козак передусім має бути всебічно розвинений.

"Повинен вміти танцювати, співати, комп ютером володіти, вміти їздити на велосипеді і так само вправно керувати літаком. Бажано знати декілька іноземних мов, адже більшість сучасних українців замкнуті ментально в рамках своєї країни. Фактично це українська версія англійського джентльмена: "кул, смарт енд респект", як кажуть. Володіти силовими видами спорту необов язково. Сила сучасного козака в інтелекті, а не в умінні дати по пиці. Хоча, про всяк випадок не завадить. Надвеликих грошей сучасному козаку не треба. Грошей має бути стільки, аби жити гідно, годувати сім ю й подорожувати. Свобода пересування Світом особлива цінність", - зазначив музикант.

- Якою має бути жінка сучасного козака?

"Гармонійною. Якщо знайшла себе у роботі, хай буде кар єристкою. Подобається готувати - домогосподарка. Пасують нарощені нігті - хай будуть. Худенька чи повніше - теж байдуже. Але здорова людина не має бути товстою, харчуватися треба правильно. Якщо є гармонійність, у будь-якому випадку залишатиметься жіночною й привабливою.  А головне вона має бути коханою! Єдине, проти чого ми категорично проти - тютюнопаління й надмірного вживання алкоголю", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Козак - це українська версія джентльмена" - рок-гурт KOZAK SYSTEM». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі