неділя, 22 квітня 2007 12:41

Книжка Кучми надихнула польського режисера Гофмана на фільм про Україну

Книжка колишнього Президента Леоніда Кучми "Україна - не Росія" надихнула польського режисера Єжі Гофмана створити документальну стрічку "Україна – становлення нації ". Гофман вирішив дослідити історію та створити спочатку фільм-трилогію, а, оскільки події 2004-го року у трилогію не вмістилися – дозняв і четверту частину.

Назва першої частини фільму перегукується з книжкою Кучми - "Україна чи Малоросія". Частина друга - "Навіки разом".

Зйомки стрічки відбувалися майже по всій Україні. Матеріали шукали чи не в кожному історичному музеї, знімали фортеці, пам`ятники та будівлі, які хоч якимсь чином впливали на історію.

Для створення сюжету Гофман не звертався до окремих істориків, використовував першоджерела. Усі частини побудовані у вигляді історичної розповіді. Голос за кадром - сам Гофман.

Остаточної дати прем"єри Гофманівської "України" ще не призначили. Однак, за бажанням самого режисера, стрічка буде мати телевізійний формат, і випускатиметься на дисках, повідомляє "5 канал".


Зараз ви читаєте новину «Книжка Кучми надихнула польського режисера Гофмана на фільм про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі