пʼятниця, 28 лютого 2014 11:11

Кінофестиваль в Одесі буде без зайвого пафосу і з фільмами про громадянське суспільство

 

Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться у липні як завжди. Про це повідомляють організатори фестивалю.

"Сьогодні нас часто запитують, чи відбудеться Одеський кінофестиваль. Відбудеться не тільки тому, що він давно переріс рівень національної події і посів своє місце в міжнародному кінокалендарі. А й тому, що у скорботі за загиблими ми зобов'язані думати про майбутнє" - говорять організатори. Зокрема у його програму цього літа обов'язково включать фільми про роль громадянського суспільства в Україні та світі.

"ОМКФ насамперед - глядацький фестиваль. Наша аудиторія - молоді люди, активні та небайдужі. Багато хто з них піднялися на захист своїх прав на Майдані. Саме на них розрахована фестивальна програма, сфокусована на "іншому" кіно, покликана формувати широкий кругозір. Широкий кругозір - те, що потрібно людям, які збираються будувати нову країну. Фестиваль завжди пропонував своїм глядачам найактуальніший контент, тому в 2014 році ми обов'язково включимо в програму кіно про роль громадянського суспільства в Україні та в світі".

"Тепер про бюджет ОМКФ. Його ми збираємо по крихтах, залучаючи сотні спонсорів і партнерів. Всі зібрані нами гроші йдуть на розвиток фестивалю, який був і залишається неприбутковим. Всього лише 15 % цього бюджету покриває держава. Для довідки: основні світові фестивалі підтримуються державою більше ніж на половину їхнього бюджету. 2014 рік важкий, тому фестиваль пройде без зайвого пафосу. Всі зусилля будуть кинуті на те, щоб зберегти міжнародний рівень фестивалю і зробити якісну програму", - додають організатори ОМКФ.

За чотири роки фестиваль відвідали більше трьох тисяч професіоналів з 40 країн світу, а 300 тисяч чоловік переглянули понад 400 фільмів. Цього року кінофестиваль пройде в Одесі уже в п'ятий раз.

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль в Одесі буде без зайвого пафосу і з фільмами про громадянське суспільство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі