четвер, 18 березня 2010 10:16

Картину Пікассо виставили на аукціон за рекордну суму (ФОТО)

"Портрет Анхеля Фернандеса де Сото" роботи Пабло Пікассо виставлено на аукціон Christie"s в Лондоні з попередньою оцінкою в $45-60 мільйонів. Це найбільша оцінка за всю історію торгів у Європі.

Портрет де Сото у колах мистецтвознавців більш відомий як "Любитель абсенту". Його Пабло Пікассо написав у 1903 році, коли тільки формувався як художник і ретельно працював над кожною картиною.

Мистецтвознавці повідомляють, що робота відноситься до "блакитного" періоду Пікассо. Це найбільш ранній період його творчості і найбільш цінний. Робіт блакитного періоду на ринку буває дуже мало.

Продає картину знаменитий композитор Ендрю Ллойд Веббер. Виручені кошти підуть в його благодійний фонд, що займається розвитком мистецтва у Великобританії. Сам композитор купив портрет у 1995 році за $29 мільйонів.

У 2006 році картину вже виставляли на продаж, проте зняли з торгів перед їх початком. Тоді з"явився чоловік, який заявив, що картина була вилучена у його сім"ї нацистами і повинна належати йому. Суперечка вдалося залагодити, а інтерес до картини тільки зріс.

Зараз інтерес до робіт Пікассо на піку. У минулому році оборот його творів склав $121 мільйон. А його "Хлопчик із трубкою" з 2004 року вважався найдорожчим твором мистецтва, проданим на аукціоні. Минулого місяця вперед вийшла скульптура Джакометті. На торгах Sotheby"s її продали трохи дорожче - за 104 мільйони 300 тисяч доларів.

ПРАЙМ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо виставили на аукціон за рекордну суму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі