вівторок, 20 листопада 2012 06:48

Капелюх і тростину Чарлі Чапліна продали на аукціоні у США

Капелюх і тростину Чарлі Чапліна продали на аукціоні у США
Фото: bonhams.com

Один з капелюхів Чарлі Чапліна і його бамбукова тростина були продані на аукціоні Bonhams за 62,500 доларів, повідомляє Reuters.

На бамбуковій палиці є напис чорними чорнилами з ініціалами актора (і його персонажа) і дата - "CCLT 36" (Charlie Chaplin Little Tramp), що розшифровується як "Чарлі Чаплін Маленький бродяга", - роль "Бурлаки" була однією з найвідоміших у його репертуарі. На капелюсі збереглися залишки паперової етикетки і сліди клею, на якому трималася прикріплена на внутрішній стороні стрічка.

Обидва предмета стали символом цього персонажа, головного героя фільмів "Вогні великого міста" ("City Lights", 1931) і "Нові часи" ("Modern Times", 1936), в яких Чаплін не тільки зіграв головну роль, але також виступив в як продюсер, режисер, сценарист і композитора.

До лотів додавався сертифікат справжності від Герберта Мура, співробітника Музею воскових фігур Mammoth Cave Wax Museum в штаті Кентуккі, США. У документі підтверджувалося, що капелюх і тростину були передані йому скульптором Кетрін Келлер, яка зустрічалася з Чапліним в 1936 році і ваяла його бюст. До лоту також додавалася вирізана з газети фотографія, на якій зображені актор, скульптор і її робота.

У квітні 2012 року на торгах "Легенди Голлівуду" в Беверлі-Хіллз, влаштованих аукціонним будинком Julien's Auctions, казанок Чапліна був проданий за 58 тисяч доларів, а бамбукова тростина обійшлася невідомому покупцеві в 42 000.

Представник аукціонного дому раніше заявила, що на даний момент невідомо, скільки всього в світі існує капелюхів і тростин, що належали Чапліну. Проданий комплект був одним з головних лотів аукціону, поряд з ще не куплений лист Джона Леннона з його малюнком, на якому зображені оголені постаті його і Йоко Оно. Крім того на торги виставлені фотографії Мерилін Монро, а також бамбуковий стілець з реквізиту для фільму "Касабланка" (Casablanca, 1942), приблизна вартість якого оцінюється в п'ять - сім тисяч доларів США.

Зараз ви читаєте новину «Капелюх і тростину Чарлі Чапліна продали на аукціоні у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі