субота, 06 липня 2013 05:13

Канадська художниця розклеїла на мурах Львова єнотів, відра та їжаків
8

Фото: Фото: Ольга Швед

Канадська художниця Оксана Гавриляк у Львівській галереї "Щось цікаве", що знаходиться у внутрішньому дворику площі Ринок, 13 показала незвичний формат виставки "Штучки" у стилі стріт-арт та цікаві експонати. Їх вона наклеїла просто на стіни галереї та прилеглих будинків.

Ще із 2010 року Оксана малює або друкує малюнки великого формату на японському папері і наклеює їх на різні поверхні. Також клеїла малюнки у різних українських містах. Якщо малюнок кольоровий – використовує акрилові фарби.

Свої роботи художниця наклеює на будинки спеціальним клеєм, котрий виготовляється із крохмалю або ж муки і не завдає шкоди фасаду. Їх легко відклеїти за допомогою звичайної води. Зображує звичайні речі, називає свої роботи "штучками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові вуличне піаніно збирає сотні туристів та безпритульних

"У цьому проекті я хотіла акцентувати увагу перш за все на буденних речах, що оточують кожного із нас. Зображеннями квітів та тварин колись прикрашали меблі, посуд, одяг, розфарбовували стіни. І кожна річ має свою особливу історію, про яку варто знати кожному із нас", - наголосила Гавриляк.

За її словами, це щось на кшталт маленького відкриття звичних для нас речей, котрі нас оточують всюди.

"Наприклад, я була у мистецькому таборі у селі на Черкащині, там я вперше напилася води із колодязя. Пила просто із відра, це було смачно і незвично. Тому одразу намалювала відро на ланцюгу", - пояснила митець.

Вона також розповіла, що у Канаді багато єнотів, де вони порпаються у смітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді художники показали у Львові свої роботи завдяки Славі Фроловій

"Раз з десяток залізли у димар, тому я їх зобразила. Або ми з львівськими музикантами застудилися, одна тітонька запропонувала нам польські ліки-настоянку "Амол", казала, що вони лікують усе. Я це запам'ятала і намалювала. У Торонто мої малюнки живуть від години до двох днів – їх одразу здирають з будинків і стін. У Львові моя лисичка на мурах і філіжанка кави на вулиці Вірменській жили аж два роки, допоки не почали робити ремонт. Ставлення до вандалізму в Україні інше", - наголосила Оксана Гавриляк.

Художниця закінчила університет мистецтва та дизайну у Торонто, Канада, отримала диплом бакалавра у галузі мистецтва. Останні 5 років працює у стилі стріт-арту та народного мистецтва. Виставки її робіт побували не лише у Канаді та Україні, але й в Ермітажі у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Канадська художниця розклеїла на мурах Львова єнотів, відра та їжаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі