понеділок, 13 червня 2016 10:39

"Ілюзія обману 2": старі обличчя – нові фокуси

"Ілюзія обману 2": старі обличчя – нові фокуси

8 червня у "Сінема сіті" відбулась прем'єра фільму "Ілюзія обману 2". Всіх фанатів стрічки цікавило питання, чи зможе режисер Джон М. Чу перевершити Луї Летерьє – режисера першої частини сіквелу – та чи варто знову чекати на нові фокусі від команди "Вершників".

Попередня частина фільму закінчилась масштабним доларовим дощем, який став частиною фінального шоу найкращих ілюзіоністів світу. Як відомо, люди не люблять, коли їх гроші роздають іншим. Особливо шахраї. Тому у продовженні стрічки команда Вершників зустрічається з сином пограбованого Артура Тресслера Уолтера – соціопатом-генієм у виконанні Деніела Редкліфа. До акторського складу також приєдналась Ліззі Каплан, яка досить гармонійно вписалась до команди вершників.

Загалом сюжет кінокартини динамічний, образи добре прописані, є декілька непоганих жартів, як і в інших кінокартинах про ілюзіоністів, магію та фокуси. Присутня пристойна порція інтриги, але фінал історії досить розмитий. Ліззі трохи повипускала голубів з пальта, герой Вудді Харрельсона загіпонотузував декілька людей, а персонаж Дейва Франко віртуозно пожбурляв в різні сторони гральні карти – все те, що глядача захоплювало в першій частині, також присутнє й тут. Але коли напруга максимально зростає, то у фіналі має щось відбутись, від чого перехоплює подих, бо всі ми хочемо максимально крутого шоу від такого жанру фільмів. Й нібито шоу відбулось, й навіть досить пристойне, але подих аж ніяк не перехопило.

Причиною досить посередньої фінальної сцени є декілька інших гілок сюжету: магічні братства, натяк на любовну лінію, сімейні проблеми та спогади з дитинства Марка Руффало. За ними також цікаво спостерігати, вони навіть додають стрічці драматизму. Водночас переміщують фокус з історії про магію, божевільні шоу та віртуозні фокуси, на другорядні сюжетні лінії.

Не дивлячись на те, що після перегляду "Ілюзії обману 2" не виникає відчуття повної ейфорії, фільм вийшов досить непоганим. Але він завжди існуватиме в розмовах серед людей лише поряд із назвою першої частини.

Щодо критики фільму, то він має досить змішані відгуки. На ресурсі про кінематограф Rotten Tomatoes, стрічка отримала рейтинг 36%, враховуючи 102 відгуки з середньою оцінкою 5/10. А на Metacritic, фільм має 48 балів зі 100, спираючись на відгуки 28 критиків.

"Ілюзія обману 2" вийшла в український прокат 9 червня 2016 року.

Перша частину сіквелу про ілюзіоністів побачила світ 21 березня 2013-го. При бюджеті в 75 млн дол., отримала касові збори в 351 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Ілюзія обману 2": старі обличчя – нові фокуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі