четвер, 05 травня 2011 10:27

Художник зробив пам'ятник з фігури Арсенія Яценюка

"Пам'ятник відомому земляку зробив з Арсенія Яценюка. Бо ж після Федірка в Чернівцях із відомих народився тільки він. Постамент дуже допомагає місцевим, бо туристи-іноземці кладуть чимало грошей на розвиток української демократії. Бачив, що й по 5 євро клали", - розповів уродженець Чернівців та київський художник Анатоль Федірко.

"Зустрівся з Яценюком на одному ток-шоу. Питаю його: "ти в армії служив?" Сам знаю, що не служив. Чого ж тоді чоботи носиш? По очах бачу, що матюкає мене, але як людина культурна, толерантна і греко-католик робить це лише подумки", - продовжив він.

Про своє бачення світу і місця людини у ньому він поділився з журналом "Країна".

У статті "Із першою дружиною розлучався шість років", вміщеній у рубриці "Щоденник", пан Анатоль розмірковує:

Україні не потрібні президенти. Наша куркульська сутність урятує демократію, але без президента. Буде більше куркулів – і вони між собою домовляться, як керувати країною.

Комунізм мав настати 1980-го, саме по завершенню моєї служби в армії. Я повернувся – і ніякого комунізму не побачив, тільки Олімпіаду в Москві. Так само й зараз. Мала б уже сформуватися якась демократія – а натомість тільки Євро-2012.

Внесок Андруховича в розвиток української літератури такий же великий, як внесок неандертальця в розвиток людства. Тому на пам'ятнику зобразив його неандертальцем.

Читайте весь щоденник Анатоля Федірка у журналі "Країна" за 6 травня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Художник зробив пам'ятник з фігури Арсенія Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі