вівторок, 28 квітня 2020 17:25

Художник детально показав чуттєву красу жіночого тіла
25

Стів Хенкс писав аквареллю ніжні прортрети жінок і дітей
Стів Хенкс писав аквареллю ніжні прортрети жінок і дітей
Стів Хенкс писав аквареллю ніжні прортрети жінок і дітей
Стів Хенкс писав аквареллю ніжні прортрети жінок і дітей
Стів Хенкс писав аквареллю ніжні прортрети жінок і дітей

Чуттєвих і звабливих напівоголених молодих жінок зображав на своїх картинах американський художник-аквареліст Стів Хенкс. Він зміг за допомогою акварелі відтворити такі деталі зовнішності та інтер'єру, які до нього не вдавалося відтворити нікому.

Стів Хенкс визнаний одним із найбільших майстрів акварелі.

Спочатку працював олівцем і олійними фарбами. Ними він писав 15 років, однак через виявлену у 1980-і алергію на них був змушений звернутися до акварелей. Саме аквареллю він написав ті роботи, які принесли йому всесвітню популярність. Він приділяв багато уваги деталям і кольором, що робило його картини дуже реалістичними.

"Сонячне світло є однією з моїх улюблених складових у роботах. Я зачарований тим, як воно впливає на сприйняття речей, як" наповнює "всю кімнату, вносячи свій колір, перетворюючи її. Часто мої картини дійсно більше про сонячное світло, ніж про будь що інше ", - розповідав Стів Хенкс.

Художник більшу частину своєї творчості присвятив жінкам. На його картинах зображені граціозні привабливі дівчата, а м'які кольори і незначні деталі надають їм неймовірно емоційного реалізму. Найчастіше приховуючи обличчя моделей, він залишає глядачеві простір для уяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведучі підтримали творчий флешмоб #ІзоІзоляція

Стів виробив свій власний стиль, який назвав "емоційним реалізмом". Його роботи - це не просто портрети, а складно збудовані композиції, в яких деталі відіграють велику роль. "Я намагаюся бути відповідальним і нести в цей світ позитивні емоції, - каже про свою творчість майстер. - Я хочу, щоб мої роботи приносили задоволення, почуття комфорту і розуміння життя людей".

Стів Хенкс народився в Сан Дієго (Каліфорнія, США) в 1949 році в сім'ї військового. У 1966 році його сім'я переїхала в Альбукерке. Саме там він прожив більшу частину свого життя. Захоплювався спортом, серфінгом і тенісом. Після закінчення школи вступив до Академії витончених мистецтв в Сан-Франциско, де провчився рік, а потім перейшов у Каліфорнійський коледж мистецтв і ремесел, який закінчив в 1960-і зі ступенем бакалавра образотворчих мистецтв.

Його роботи включені до багатьох приватних і державних колекцій.

Відзначений нагородою Національного товариства акварелістів (1991) і золотою медаллю Національної академії західного мистецтва (1992). Також він був лауреатом багатьох інших професійних премій. З 1993 року входив у десятку американських майстрів за версією журналу U.S. Art Magazine.

Зараз ви читаєте новину «Художник детально показав чуттєву красу жіночого тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі