неділя, 11 вересня 2011 14:28

Художниця Марися Рудська малює монстрів, які захищають дітей
10

Фото: Фото Марисі Рудської з Facebook

У "Музеї книги і друкарства України" триває виставка картин 20-річної художниці Марисі Рудської "Обійняти динозавра". 115 робіт зображують вигаданих істот, тварин і людей. За словами художниці, вона намагається дотримуватися рівноваги між фантастичним і реальним у своїх картинах.

"Мене в дитинстві лякали переважно міліціонерами, тож їх я не малюю, - розповіла Рудська. - Коли сумно чи є якісь негаразди,  то хочеться захисту чогось великого. Ці динозаври, великі волохаті монстри, що обіймають дітей, для мене постають захистом".

На деяких картинах зображено житло на деревах, спинах тварин, у чайнику.

"Це окремий світ, але маленький, - пояснила вона. - Проблема сучасності в тому, що люди часто втрачають цілісність світу, в якому живуть. Бо навколо дуже багато всього відбувається. Тож це спроба реконструкції цілісного світу. У дереві також можна поселитися, на нього можна покластися, бо воно велике".

Рудська зазначила, що замальовує те, що наснилося в маршрутках.

"Пінгвінів, наприклад, які в хусточках переходять дорогу. У транспорті прокидаєшся раптово, тому сни запам'ятовуються. Це подібно до способу, який використовував Далі. Він ставив на коліна миску з холодною водою й засинав. Коли руки падали в воду – прокидався й швидко фіксував те, що наснилося. У метро й на парах роблю замальовки з натури. Та одногрупниці не позують навмисно. Бо частіше все ж малюю не їх – образливо буде позувати всю пару, а потім побачити монстра", - сказала художниця.

Також на виставці є ілюстрації до книжок, які вона оформила. Наприкінці серпня презентували збірку віршів Павла Коробчука "Динозавр" з її обкладинкою.

"Малюнкам Марисі притаманна легкість, незаплямованість, - вважає поет. - Безпосередня чистота, не з тих, які досягаються через гріх, так як, наприклад, колишні наркомани стають хорошими проповідниками. Марися Рудська - апріорі хороша проповідниця чистоти".

Виставка триватиме до 13 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Художниця Марися Рудська малює монстрів, які захищають дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі